A következő kötelező

A DVSC Kézilabda Akadémia serdülőcsapata a második helyen áll a bajnokságban, pénteken Orosházán vendégszerepel.

Kétség sem fért a mieink győzelméhez a nagy rivális Váci NKSE ellen, akadémistáink az első perctől az utolsóig uralták a mérkőzést. Győrvári Viktor csapata magabiztosan menetel a második helyen.

„Azt gondolom, hogy a csapat eddigi teljesítménye teljesen pozitív, robogunk a céljaink, a Final Four elérése felé – mondta határozottan Ratalics Luca, az együttes jobbszélsője. – Úgy gondolom, hogy meccsről-meccsre egyre jobban teljesítünk, az elsődleges cél a védekezésben való javulás.”

A váciak után egy könnyebb feladat előtt állnak serdülőink, a középmezőnyhöz tartozó Orosháza ellen játszanak idegenben a lányok.

„A győzelem megszerzéséhez mindenképpen stabil védekezés szükséges, ebből gyors gólokat kell szereznünk – árulta el a siker receptjét Luca. – Emellett fontos lesz a jó kapusteljesítmény is!”

Luca balkezesként a jobbszélső poszton szerepel, tavaly nyáron csatlakozott a DVSC Kézilabda Akadémiához a Debreceni Sportiskolából a tehetséges 2006-os korosztály tagjaként.

„Szerintem ahhoz, hogy valaki jó szélső legyen, gyorsnak, robbanékonynak kell lennie, jó dobótechnikával kell lőnie, figyelnie kell a kapust, higgadtnak kell lenni. – árulta el a szélső. – Úgy látom, hogy a legtöbbet nekem védekezésben sikerült a legtöbbet fejlődni, a dobótechnikámon pedig szeretnék javítani.

Az Orosházi NKC–DVSC SCHAEFFLER serdülő első osztályú bajnoki mérkőzés március 17-én, 14 órakor kezdődik az orosházi Városi Sportcsarnokban.

Kiemelt partnereink