A hetes szám bűvöletében

Kiváló első és mérsékelt második félidőt produkálva hetedik mérkőzésén hetedik győzelmét aratva hét góllal nyert Szegeden a Márián Blanka vezette serdülőegyüttes.

Serdülőink közül is többen süteményt készítettek a mérkőzés előtti napon, abban a reményben, hogy a mérkőzésre is kisütnek valamit. Az első hat percet a legjobb cukrász is megirigyelhette volna, a kemény védekezést és Kovács Noémi jó kapusteljesítményét gyors ellentámadások követték, így gyorsan időt kellett kérni az ellenfél edzőjének. Nem úgy tűnt, hogy ez megfogta volna a mieinket, akik egymás után lőtték a gólokat, és ami külön öröm, hogy ezek a gólok megoszlottak a játékosok között. Hiába próbált meg másfajta védekezést a hazaiak edzője, nem nagyon változott a mérkőzés képe. A 13. percben Koczka Lili kapott egy kissé hosszú indítást, ám begyűjtötte és kiváló mozdulattal cunderezett a bal alsó sarokba! Tovább nőtt a különbség, a mieink láthatóan élvezték a játékot, minden megoldás „ült”. A 19. percben Kelemen Dorina ejtésével már tíz volt közte, majd Vida Vivi szép gólja zárta a játékrészt, így alakult ki a 20-9-es félidei eredmény – ide.

A második félidő elején aztán a hazaiak váltottak sebességet, akik láthatóan más felfogásban léptek pályára. A mieink előbb csak tartani tudták az előnyt, ám a félidő derekához érve kezdett olvadni a nagy fór. Hat gólra zárkóztak a csongrádiak, akiknél több, az első játékrészben nem sok lehetőséget kapó játékos nyújtott jó teljesítményt, míg a mieink több esetben rossz döntést hoztak, vagy technikai hibát vétettek. Szerencsére mielőtt nagyobb baj lett volna, megrázták magukat akadémistáink támadásban, így tudták tartani a 6-7 gólos előnyt. A hajrához érve már csak a különbség volt a kérdés, szerencsére a két pont kérdése nem. Az utolsó pillanatban Fodor Vera eresztett el egy bombát a saját térfeléről, a kapus hiába nyújtózkodott, a hálóban kötött ki a játékszer és csak azért nem örülhettünk az egyébként szépségdíjas találatnak, mert pillanatokkal a mérkőzés idejének lejárta után született…

Hetedik mérkőzésen hétgólos sikerrel hetedik győzelmét aratta Márián Blanka együttese. 

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

PC Trade Szeged – DVSC SCHAEFFLER 26–33 (9–20)

DVSC: Kovács N. – Rácz P. 3, Kelemen D. 7, Poczetnyik D. 4, Fodor V. 3, Koczka L. 8 (1), Vida V. 4. csere: Kiss B. (kapus), Véniger K. 2, Fábián A., Bákonyi L. 2, Fele P.

Márián Blanka: Nagyon jó első félidőt produkáltunk minden tekintetben. A második félidőben kevésbé sikerült folytatni az első játékrész tempóját, nem voltunk elég koncentráltak, támadás-befejezéseink nem sikerültek, több technikai hibát is vétettünk. A mérkőzés egészét tekintve csapatként nagyon jól küzdöttünk!

Kiemelt partnereink