A hatodik siker

Tizenhat gólos győzelem a Tiszavasvári ellen a megyei bajnokság hatodik fordulójában.

Egyszer már minden csapattal megmérkőzött Tóth Rózsa együttese a megyei első osztályban, így következett az első visszavágó (igaz ebben a bajnokságban négyszer találkoznak egymással az ellenfelek).

Az első percekben már nagy adok-kapok alakult ki a mérkőző felek között, hat perc alatt 3-3 találat született mindkét oldalon. A mieink innentől átvették az irányítást, és három perc alatt háromgólos előnyt alakítottak ki. Tóth Rebeka járt élen a gólszerzésben, az első hét debreceni találatból ötöt ő maga jegyzett, legtöbbször egy-egy jó betörés után. A félidő derekán már négy góllal vezettünk, Solymosi Zsófia pedig góllal szállt be, Bengi Lili pedig védésekkel járult hozzá az előny kialakításához. Ezt a különbséget még tartotta a lelkesen kézilabdázó Tiszavasvári, hatgólos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző fél óra játék után.

A második játékrészt Bristyán Dorina nyitotta jól, átlövései ellen nem tudott mit kezdeni a vendégek védelme. Habár sok pontatlanság volt mindkét oldalon, az osztályhoz képest igen nagy volt az iram, File Csenge szélről szerzett találatával léptük át a tizes különbséget. Már az első félidőben is mindenki játéklehetőséget kapott, ebben a játékrészben is rotálta a játékosokat az edző, így mindenki kellő játéklehetőséget kapott. Kilenc perccel a vége előtt, tízgólos vezetésnél aztán hármas emberelőnybe kerültek a vendégek, ám a támadás végén szépet védett Nyerges Emese! Sőt, a mieink még mindig hárommal kevesebb játékossal büntetőt harcoltak ki, amelyet a sértett, Tóth Rebeka lőtt be. Rebeka mai produkciója egyébként is kiváló volt, igazi vezérként szerzett tizenöt gólt és további jó megoldásokkal vétette észre magát! Kettős emberhátrányban is sikerült kivédeni egy ziccert, ismét Nyerges Emese jóvoltából. Végül tizenhat gólos győzelemmel abszolválták a lányok az első visszavágót!

Hajdú-Bihar megyei bajnokság, 6. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Tiszavasvári SE 45–29 (23–17)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 2, Tóth R. 15 (2), Réti B. 3 (1), Varga K. 3, Bristyán D. 5, File Cs. 2. Csere: Nyerges E. (kapus), Szürös K., Vincze V. 2, Tóth P. 4 (1), Tóth N. 2, Solymosi Zs. 6 (1), Czene P. 1. Edző: Tóth Rózsa.

Tóth Rózsa: Sajnos felvettük az ellenfél által diktált tempót az első félidőben. A szünetben elhangzottak hatására javultunk a második játékrészben, a védekezésben sok labdát szereztünk, illetve fontos védéseket mutatott be Nyerges Emese is az utolsó negyedórában. Ezen a mérkőzésen a minél több labdaszerzés és gyors ellentámadások megvalósítása lett volna a cél, de ez leginkább a második játékrészben sikerült.

Kiemelt partnereink