A hajrában döntöttük el

Ötven percig nem játszott igazán jól, ám az utolsó tíz minutumban ellenfele fölé tudott kerekedni Győrvári Viktor együttese, amely hat góllal győzte le idegenben a Békéscsabát.

Nagy tempóban kezdődött U19-eseink mérkőzése a Békéscsaba ellen, három perc sem kellett négy gólhoz, 3-1-re vezettünk ekkor Tóth Rebeka találatával. Az első tíz perc vége felé egyenlített, majd át is vette a vezetést a hazai csapat, ekkor a 7-6 elleni játékot húzta elő Győrvári Viktor, amely ült is: Varga Katalin gyors egymásutánban lőtt kettőt is, a 12. perc végén 10-8-ra vezettünk. Nem nagyon találtuk védekezésben a békéscsabaiak ellenszerét, túlságosan közel engedtük őket, a Békés megyeiek pedig éltek is a lehetőséggel. Játszi könnyedséggel hatoltak át a védelmünkön, nem csoda, hogy a 25. percben két góllal is vezettek. Ferenczi Lili kétszer is betalált, éppen ő állította be a 19-19-es félidei eredményt.

Nem mondhatni, hogy a második játékrész eleje akadémistáinké volt. Hiába lőtt nagyon jó hatékonysággal Ratalics Luca és tört át a falon Baramyi Dorottya, a 38. percben még mindig a hazaiak vezettek. Az egyik fordulópontot Kovács Noémi védései szolgáltatták, a szélekről pedig továbbra is betalálni, de a harcosságra a legjobb jelenet Tóth Rebeka labdaszerzése volt! Az utolsó kilenc percre döntetlennel fordultunk, majd ismét jöttek Ratalics Luca szép találatai és Kovács Noémi újabb védései. Ebben a periódusban már uralták a játékot a mieink, az egész mérkőzésen aktív Baranyi Dorottya és Ferenczi Lili is eredményes volt a végén, így hat góllal győztük le a Békéscsabát!

Az első ötven percben főként védekezésben sok hibával játszottak a lányok, ám az utolsó tíz minutumban sikerült megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak és begyűjteni a két pontot.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 18. forduló:

Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 30–36 (19–19)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L. 9, Ferenczi L. 8, Véniger K. 2, Fodor V. 1, Solymosi Zs. 2, Tóth R. 4. Csere: Halinda V. (kapus), Fele P., Baranyi D. 7 (3), Eszenyi G. 1, Varga K. 2, Szalai P., Hermann Z. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: A társaság már nagyon sokszor bebizonyította, hogy nagyon magas szinten küzdeni egymásért és az eredményért, még akkor is, ha a kézilabda nem mindig megy jól.

Kiemelt partnereink