A felsőház íze

Első mérkőzésén legalább egy pontot érdemelt, a második találkozót nem sikerült szorossá tenni U15-ös együttesünknek a felsőházi rájátszás első játéknapján.

„Hányszor elmúlt már, de újra vár, a balatoni nyár” – legalábbis a Kft együttes örökzöld slágere szerint. A DVSC Kézilabda Akadémia csapatát a balatoni tavaszkezdet várta, Márián Blanka együttese Balatonbogláron lépett pályára két mérkőzésen is, ezzel megkezdve szereplését az U15-ös bajnokság felsőházi küzdelmeiben.

Jól kezdtük a szereplést a legjobb hat csapatot magában foglaló felsőházban, az első mérkőzésen a Győri ETO volt az ellenfél, amely ellen tavaly decemberben mérkőzött meg együttesünk, akkor öt gólos vereséget szenvedve. Réti Bíborka és Szürös Kinga vezetésével négy gólos vezetést sikerült kialakítani, tizenegy perc alatt mindössze két alkalommal volt eredményes a győri csapat. Jött a kötelező sorcsere, amelyből egyértelműen a Győri ETO jött ki jobban, habár Tóth Panna góljaival már öttel is vezettünk, a félidő hajrájában egyenlített az ellenfél, holott Márkus Melinda több védést is bemutatott. Szoros második játékrész volt várható, ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak a felek. Réti Bíborka végig nagyon aktív volt, mellé időszakokra fel tudott zárkózni egy-egy társ, Varga Kata jól mozgott beálló poszton, Vincze Viktória pedig igyekezett kamatoztatni cselezőkészségét. Egyik csapat sem tudott két góllal meglépni, és ha már lépés, az ellenfél esetében több esetben is néma maradt a síp, igencsak lépésgyanús szituációba. Elképesztő izgalmakat hozott a hajrá, egy perccel a vége előtt az ellenfél támadott, ám ezt hét mezőnyjátékossal tette, amely nem szabályos… Miénk lett a labda, ki is alakítottuk a lövőhelyzetet szélről, úgy tűnt, szabálytalanul állították meg szélsőnket… A játékvezető viszont azt mutatta, hogy a győriek kapusáé a labda, az ellentámadásból pedig az utolsó pillanatban szerezte meg az ellenfél jobbszélsője… Drámai befejezés, amelyet egyáltalán nem érdemelt meg csapatunk, amely jól kézilabdázott a mérkőzés nagy részében! Ezért a találkozóért mindenképp dicséret illeti a lányokat! Egy biztos: ez az összecsapás sokkal jobb színvonalú játékvezetést igényelt volna…

U15 I. osztály, Felsőház, 1. mérkőzés, Balatonboglár:

DVSC SCHAEFFLER–Győri ETO 20–21 (11–11)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Varga K. 2, Réti B. 7 (2), Nagy H. 1, Balog R., Tóth P. 4 (2), Czene P. 2, Vincze V. 1, Geszterédi Zs., Litschauer N. 1, Szűrös K. 2, Hódi F., Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Nem túl hálás egy drámai körülmények között elvesztett találkozó után az ország egyik – ha nem a – legjobb csapata ellen megmérkőzni. De a sportban nem mindig a hálás feladatokkal találja szembe magát a sportoló, így a mieink a NEKA ellen mérkőztek meg a második találkozón. Nem igazán kezdtük jól a találkozót, és ez igencsak enyhe kifejezés. Hét perc alatt mindössze egy gól lőttünk, ekkor Réti Bíborka gyorsan lőtt még kettőt, az első három találatunkat ő szerezte. Szürös Kinga szélsőgóljával egyre zárkóztunk, ám ekkor magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, a szünetig nyolcgólos előnyt alakítottak ki. Vészjóslóan indult a második játékrész is, gyorsan tizenháromra nőtt a különbség, üde színfolt volt Nagy Hanna két, talpról eredményesen eleresztett bombája! Harmincöt perc után volt tartása a csapatnak, a nagy különbségből szépen, lassan sikerült faragni. Ebben a faragásban nagy szerepe volt egyrészt Bengi Lilinek, másrészt az első U15-ös fordulóján résztvevő, szép átlövésgólokat szerző Litschauer Nikolnak, aki öt találatig jutott. A mérkőzés végére is jutottak szép jelenetek, Vincze Viktória kétszer is kiváló csuklómozdulattal zúdított az egyenes felső sarokba! Hét góllal nyert az esélyesebb csapat, a mieink harmincöt percig tudásuk alatt, azután pedig jól kézilabdáztak.

A mieink majdnem megérezték a győzelem ízét a felsőházban is nem sok hiányzott ehhez már az első mérkőzésen. A hazai ízek mindig édesebbek, két hét múlva Debrecenben szerezheti meg első pontjait a legjobb hat között Márián Blanka együttese. Most pláne aktuális a népszerű mondás: Debrecenbe kéne menni!

U15 I. osztály, Felsőház, 2. mérkőzés, Balatonboglár:

NEKA–DVSC SCHAEFFLER 29–22 (16–8)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Garamvölgyi F., Varga K. 2, Réti B. 3, Nagy H. 2, Balog R., Tóth P. 2, Czene P., Vincze V. 4, Litschauer N. 5 (1), Szűrös K. 2, Hódi F. 2, Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Különösen büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk, főleg az első mérkőzésen. Ez a meccs sokat kivett a második mérkőzésre, ahol igyekeztünk helytállni. Néhány játékos nagyon sokat fejlődött ezen az elmúlt hónapokhoz képest, számos olyan elemet alkalmaztak tétmérkőzésen, amelyet korábban nem. A folyamatos fejlődés látható, amely nagyon fontos ebben a korosztályban!

Kiemelt partnereink