A felkészülés hajrája

Az NB I/B-s együttesünk az Eszterházy elleni felkészülési mérkőzéssel, U19-es csapatunk a kétnapos Várda kupával hangolt a jövő heti szezonkezdésre, az U15-ösök megnyerték a Hajdú kupát!

Augusztus utolsó hétvégéje elég sűrűre sikeredett akadémistáink számára. Ez azért nem olyan nagy meglepetés, hiszen a felkészülés finisében járunk, a jövő héten az NB I/B, az U19, valamint az U17 első osztályának küzdelmei is megkezdődnek. Szeptember közepén pedig elindul az U15-ös első osztály, valamint a felnőtt megyei bajnokság is.

A legidősebbekkel kezdve a sort: az NB I/B-s együttesünk az előző héten két felkészülési mérkőzést vívott meg, az Orosháza ellen végül kétgólos vereség lett a vége, a Ferencváros U19 ellen egy góllal sikerült nyerni akadémistáinknak. Augusztus 26-án, pénteken Egerbe utaztak Kudor Kitti tanítványai, akik a tavalyi szezonban másodosztályú bronzérmet szerző – így éppen nem feljutó – Eszterházy SC ellen mérkőztek meg. Az első játékrészben talán a kelleténél kissé jobban tisztelték ellenfelüket a mieink, akik a második játékrészben már sokkal jobban kézilabdáztak, meg is nyerték egy góllal ezt a harminc percet. A jó iramú találkozót végül nyolc góllal nyerték meg a házigazdák, ám ebből a hatvan percből sokat lehet tanulni!

A Győrvári Viktor vezette U19-es együttes a Várda kupán vett részt, amelyen egy héttel korábban U17-eseink – szintén Győrvári Viktor vezetésével – a saját korosztályukban aranyérmesek lettek. Az „idősebbek” is jók kezdtek, a Kisvárda ellen három, a Mihalovce ellen két góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél az első napon. A második játéknapon két vereség következett, a Békéscsaba ellen öt, a Fehérvár ellen két gólos, így ötven százalékos mérleggel zárták a lányok a tornát.

A legkisebbek, az U15-ös együttes szeptember közepén kezdi meg szereplését a korosztályos bajnokság első osztályában. A keret tagjai nyáron kerültek az akadémiára, két kivétellel: Litschauer Nikol és Balog Réka fiatalabb játékosként januárban érkeztek a tavalyi szezon U15-ös együtteséhez. Márián Blanka csapata a Hajdú kupán vett részt, Hajdúnánáson. A kétmapos versenyen két győzelemmel jutottak tovább a mieink a csoportból (22–12 a Kispest, 23–20 a PC Trade Szeged ellen), majd egy könnyed győzelemmel jutottak a döntőbe (39–10-re legyőzve a Kalmár DSE-t.) A döntő pedig nem is lehetett volna izgalmasabb, ezúttal szoros mérkőzést vívtunk a Kispesttel, döntetlen volt a rendes játékidő után, így hétméteresek következtek és a mieink bizonyultak higgadtabbnak! Tornagyőztes lett tehát U15-ös együttesünk, a torna legjobb játékosának a mieink jobbszélsőjét, Keller Petrát választották meg.

Kiemelt partnereink