A csapat diadala!

Elképesztő izgalmak után egy góllal nyert a nagy rivális PC Trade Szeged otthonában Márián Blanka U17-es együttese, ezzel nagy lépést tett a Final Four felé!

A második a harmadik ellen. Ez különösen annak fényében számít nagy rangadónak, hogy az alapszakasz végén az első két együttes jut be a Final Four-ba.

A mérkőzés elejére finoman szólva is rányomta a bélyegét a nagy tét. A mieink öt percig képtelenek voltak betalálni, egyszerűen semmi sem sikerült, a szegediek viszont két gólt is lőttek. Litschauer Nikol átlövésével megtört a jég, megszületett az első gólunk, ám a támadójáték továbbra is akadozott. Jeszenszki Petra tudta többször is áttörni a szegedi falat, negyed óra után 4-4 volt állás, továbbra is nagyon ideges volt mindkét csapat. A hétméteresek továbbra sem mentek, igaz Kis Réka a kipattanót belőtte, a 19. percben vezettünk először! Keller Petra és Vincze Viktória is két-két alkalommal volt eredményes az utolsó tíz percben, Bengi Lili védéseivel tartottuk magunkat, két góllal vezettek a vendéglátók a félidőben.

A második játékrészben már hamarabb gólokat tudtunk szerezni, Litschauer Nikol volt kétszer átlövésből eredményes, majd Vincze Viktória találta meg a rést a szegedi pajzson. Nagy volt a küzdelem, mindkét csapat a hőn áhított négyes döntőért küzdött, a mérkőzés rangját jelzi, hogy az elsőosztályban is tevékenykedő játékvezetői párost küldték. A sporik pedig jól tették a dolgukat, észrevétlenek maradtak, kvalitásaiknak megfelelően működtek közre! Továbbra is gyűrték egymást a felek, a szegediek 7-6 elleni játékát több esetben is sikerült jól levédekezni, volt, hogy öt percig befagyott az eredmény. Elképesztően szorosan alakult a mérkőzés vége, ehhez Bengi Lili védései is nagyon kellettek! Az 56. percben két góllal vezettek a hazaiak, majd Keller Petra szerzett szélről két nagyon fontos találatot, a második esetben az ejtésénél mintha megállt volna az idő, de végül bevánszorgott a kapuba a labda! Másfél perccel a vége előtt Varga Katalin fordul be és lőtt gólt, majd lehoztuk kapott nélkül a hátra lévő időt, így egy góllal megnyertük a mérkőzést!

Hihetetlenül nagy lépést tettek akadémistáink a Final Four felé, legyőzve a nagy rivális PC Trade Szegedet egy rendkívül sportszerű találkozón, amelyen minden dicséretet megérdemel a hazai együttes is! A csapat erejét mutatja, hogy többször is felállt hátrányból és, bár nem most a legjobban, mégis győzött egy pici – ám nagyon is sokat jelentő – találattal! Szép volt lányok, ezzel saját kezünkben van a sorsunk, le kell győzni a Szeghalom együttesét a jövő héten! Remélhetőleg kevesebb izgalommal, mint ma.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 24. forduló:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 22–23 (13–11)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 5 (1), Vincze V. 5, Jeszenszki P. 3, Tóth N., Litschauer N. 5, Zákányi J. 1. Csere: Varga K. 3, Kis R. 1, Czene P., Tóth P. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Minden dicséret megilleti a lányokat, mert nagyot küzdöttek! Több alkalommal hátrányból is fel tudtunk állni, ez mutatja a csapata erejét. Nagyon fontos győzelmet arattunk egy jó csapat ellen, de még hátra van két mérkőzés, amelyeken koncentráltaknak kell maradjunk.

Kiemelt partnereink