A csapat diadala!

Igazi csapatként küzdve, minden körülményt legyőzve aratott kétgólos sikert U19-es csapatunk a nagy rivális Praktiker-Vác otthonában!

Az U17-es együtteshez hasonlóan az U19-es csapatunk is nagy rangadót vívott Vácon! Csapatunk tagjai a Dunakanyar szépségeit élvezték a meccs előtt, a feltöltődés sikeres volt!

Jól is kezdtük a találkozót, szerzett labda, majd a meginduló Fodor Veronika góljával 1-0 ide. Innentől kezdve igazi adok-kapok alakult ki, ha diplomatikusan akarunk fogalmazni, egyik fél sem a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt. Nyolc perc után már 6-6 volt az állás, valósággal hengereltek a támadók, a mieink részéről Balogh Rebeka kezdte nagyon jól a találkozót, hétméteres mellett átlövésből és betörés után eredményes tudott lenni. A félidő derekától kezdve növelte előnyét a Vác, főleg két-három játékosának támadásban nyújtott jó teljesítménye által. Már néggyel is vezettek, két szélsőgóllal (Koczka Lili és Rácz Panna) igyekeztünk tartani a lépést, majd az utolsó másodpercekben Hermann Zille csökkentette kétgólosra a hátrányt. 18-16, harminc perc játék után.

Nagy Nóra góljával indult a második játékrész, az átlövő hamar duplázott, majd Helm Boglárka mesterhármasa következett! Továbbra is vezettek a vendéglátók, állandósulni látszott a két-háromgólos hazai vezetés. A támadásainkat színesen és eredményesen fejeztük be általában, Nagy Nóra és Balogh Rebeka vezérletével, de fontos találatokat szereztünk ebben az időszakban szélről, az ezen poszton nem túl régóta előforduló, de ügyes befejezéseket alkalmazó Koczka Lili, valamint Rácz Panna által. A játékvezetők tevekénységét többször megkérdőjelezte a népes debreceni szurkolótábor, ám szerencsére a játékosok a pályán 100 %-ig a mérkőzéssel foglalkoztak! Ismét Balogh Rebeka szépen kivitelezett átlövéseivel tartottuk a döntetlent, majd Helm Boglárka betörése után vezettünk is! A kapuban Kovács Noémi mutatott be szép hárításokat, majd Nagy Nóra lőtt hármat bő két perc alatt! A védekezést megszilárdító Kelemen Dorina szerzett labdát, majd a tőle megszokott módon nyargalt végig a pályán, hogy aztán eredményes legyen! Két és fél perccel a vége előtt ismét nálunk az előny! Elképesztő iram és nagy csaták jellemezték ezt a találkozót, amelyen több váci gól már nem született, ellenben a mieink Nagy Nóra révén még betaláltak! Jöhetett a jól megérdemelt örömtánc, két góllal sikerült győzni a nagy rivális Praktiker-Vác otthonában!

Ez igazán a csapat diadala volt, minden pillanatban lehetett látni a lányok szemében a tüzet, hogy ezt a találkozót mindenképp meg kell nyerni! A végén pedig milyen jó volt látni az örömteli arcokat, amely nem csoda, hiszen ez az együttes nagyot lépett előre a Final Four felé! Az U17-eseink pedig visszaadták azt a nagyszerű hangulatot, amelyet a „nagyok” teremtettek nekik az előző mérkőzésen!

Igazán büszkék lehetünk a DVSC Kézilabda Akadémia mindkét csapatának produkciójára, amit Vácon mutattak be!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 20. forduló:

Praktiker-Vác–DVSC SCHAEFFLER 34–36 (18–16)

DVSC: Lakatos R.  – Rácz P. 3, Fodor V. 2, Poczetnyik D., Nagy N. 9 (2), Balogh R. 9 (1), Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Hermann Z. 1, Helm B. 5, Ferenczi L., Koczka L. 3, Kelemen D. 3.

Győrvári Viktor: Hasonló volt ez a találkozó a serdülő mérkőzéshez, itt is inkább a küzdelem dominált. Megjelent egy-egy olyan egyéni teljesítmény, elsősorban támadásban, ami a nehéz pillanatokon átlendített minket. A serdülőké mellett ez mérkőzés is a csapat diadala volt, jó volt látni a boldog arcokat a mérkőzés után!

Kiemelt partnereink