21: a nyerő szám

Kissé álmoskásan kezdett, de az első húsz percet követően meggyőző játékkal huszonegy gólos sikert aratott Győrvári Viktor U18-as csapata a Deszki SC ellen.

„Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet…” – énekelte Presser Gábor nagyszerű hangorgánumával. Alighanem az LGT kiváló zenész másfajta utazásra gondolt, mint amely akadémistáinkra várt pénteken délután.

Ez az út igencsak megtette hatását, kissé tompán kezdtek a mieink az első osztályba frissen feljutó, lelkesen kézilabdázó Deszki SC ellen. Sok ziccer maradt ki, volt olyan lövés, amely után félő volt, hogy az algyői sportcsarnok – eredetileg Deszken lett volna a mérkőzés, ám a hazaiak kérésére végül a szomszédos városban rendezték meg a meccset – parkettáján méretes, labda alakú lyuk fog tátongani. Szerencsére nem történt így, Nagy Borbála harcossága kétszer is hétméteresben manifesztálódott, amelyet ő maga értékesített, így fej-fej mellett haladtak a felek. Szinay Sarolta találatával vezettünk kettővel (10-8 ide), majd Kis Réka volt szemfüles és lopott labdát ellenfelétől, kétszer is betalált rövid időn belül. Csiszár Hanna találata zárta az első játékrészt, ekkor már 14-8-ra vezettünk.

Litschauer Nikol átlövéseivel tovább növeltük a különbséget, majd Hadas Tilla is betalált, a 36. percben már 19-10 volt a javunkra. Tábit Vivien több védéssel is segítette a csapatot, majd Keller Petra szerzett klasszikus mesterhármast 71 másodperc (!) alatt! Ebben a periódusban már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, szép megoldásokat láthattuk akadémistáinktól. Egyre többször „futottuk meg” ellenfelünket, Oláh Lotti is lőtt két szép gólt. Egyre nőtt a differencia, Czene Petra tűpontos, a hosszú alsóba elhelyezett lövésével már húsz góllal vezettünk, majd Nagy Borbála átlövésével alakult ki a 37-16-os végeredmény!

„Elindulunk, elindulunk, az éjbe megy a vonatunk” – ismét a legendás dalból idézünk, a különbség csak annyi, hogy az Algyő-Debrecen távolságot busszal abszolválja a csapat.

Szép volt lányok!

U18 I. osztály, 2. forduló:

Deszki SC–DVSC SCHAEFFLER 16–37 (8–14)

Deszk, V: Szalay Z., Tóbiás B.

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 6, Nagy B. 5 (2), Oláh L. 2, Litschauer N. 9, Szinay S. 3, Uj F. Csere: Tábit V. (kapus), Kis R. 3, Czene P. 4, Csiszár H. 3, Hadas T. 2. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: A mérkőzés eleji teljesítményünkön nyomot hagyott a hosszú utazás. Fokozatosan belerázódtunk a meccsbe, a második félidőben néha kifejezetten jól kézilabdáztunk.

Kiemelt partnereink