Fókuszban a magyar sport

A VII. Netrisk Sport és Innováció Konferencia első napját a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ szervezte. Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője és Márián Blanka, a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója képviselte akadémiánkat.

Fotó: NEKA

2024. október 14-én, hétfő reggel Mocsai Tamás nyitotta meg a napi programot a NEKA-n megrendezett VII. Netrisk Sport és Innováció Konferencia első napján. Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének előadásával kezdődött a program a köszöntő után.

Ezt követte öt csapatsportág (kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és röplabda) sportági szakszövetségek elnökeinek a kerekasztal-beszélgetése, sportágunk részéről Ilyés Ferenccel, a Magyar Kézilabda Szövetség Elnökének részvételével. A következő programpont az államilag elismert kézilabda akadémiák diskurzusa volt, akadémiánkat Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője reprezentálta, majd az öt sportág szövetségi kapitányai vitatták meg a sport helyzetét Magyarországon. A napot a sportolók találkozója zárta, amely egy közvetlen hangvételű diskurzus volt.

Kiemelt partnereink