Nem a tervek szerint sikerült

Teljesen megérdemelten nyerte meg a fiatalok csatáját a Ferencváros U20-as együttese az NB I/B ötödik fordulójában.

Évek óta nagy csatát vívnak a mieink a Ferencváros korosztályos együttesével az NB I/B-ben. Az előző évben mindkét esetben a vendégcsapat győzött.

Bár az időjárás-jelentésekben nem jelezték igazi gólzáporral kezdődött a mérkőzés: a 4. percben már 3-3, a 7. percben 5-5 állt az eredményjelzőn. Rohant mindkét csapat, amolyan fiatalosan, de az már az elején látszott, hogy a Ferencváros gyors középkezdések után is többször eredményes volt. Petruska Dóra szép átlövései után még hazai vezetésnek örülhettünk (háromszor is döntetlen állásnál talált be), ám a 26. percben elkezdtünk hibázni. Az ellenfél ezt könyörtelenül kihasználta és az addig fej-fej melletti küzdelmet a maga javára fordította. A félidőben már néggyel vezettek a fővárosiak, az ijesztő, hogy 30 perc alatt 19 gólt lőttek.

Nem igazán találtuk a játék ritmusát a második félidőben. A védekezésünk továbbra sem akart összeállni, pedig a zárt mellett nyitottal is próbálkozott Kudor Kitti, ám a hatékonyság nem változott. A 40. percben hat volt a különbség, ám minden erőfeszítés ellenére nem sikerült ebből a hátrányból faragni. Tóth Rebeka két betörésből szerzett góljával ötre zárkóztunk, ám ez gyorsan nyolc góllá változott. Szalai Petra is lőtt kettőt, ám hiába a 7-6 elleni játék, hiába a cserék, ezen a napon semmi sem úgy sikerült, ahogy eltervezték a mieink. Ezen a mérkőzésen sajnos teljesen megérdemelt győzelmet arattak a fővárosi zöld-fehérek.

Abba tudunk kapaszkodni, hogy az előző szezonban mindkét mérkőzésen a vendégek nyertek ebben a párosításban, a mai találkozó után csak remélni tudjuk, hogy ezúttal is így lesz!

NB I/B., 2. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U20–FTC U20 25–33 (15–19)
Debrecen, 100 néző: V: Fazekas Zs., Ónodi E.
DVSC
: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Kelemen D. 1, Baranyi D. 4, Fodor V. 4 (3), Csamangó L. 2, Véniger K. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Petruska D. 4, Balogh R., Hermann Z. 1, Sipos A., Tóth R. 2, Szalai P. 4. Edző: Kudor Kitti.

FTC: Szilágyi D. – Balázs B. 1, Kapu Zs. 1, Himer L 7 (1), Fábián A. 2, Balogh V. 6, Fülöp-Soponyai N. 5 (3). Csere: Szoták B. (kapus), Menczer L. 3, Szeibert A. 4, Táder L. 3, Ács E. 1, Gáspár P., Dancsák V. Edző: Illés Márton.

Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Megérdemelten nyert az ellenfél!

Kiemelt partnereink