Egy pont maradt a végére

Szinte végig vezettek akadémistáink, ám a végén egyenlített és meg is szerezte az egy pontot a Füzesabony az NB II negyedik fordulójában.

Két győzelemmel kezdték a bajnokságot akadémistáink az NB II-ben, aktuális ellenfelünk a Borsod SK elleni vereséget követően nyert kétszer, két, négy pontot csapat feszült egymásnak Debrecenben (igaz, ehhez a pontmennyiséghez ellenfelünknek egyel több mérkőzésre volt szüksége).

Jól kezdtek a mieink, az első tíz percben öröm volt nézni a csapat játékát. Zártan, jól védekeztek akadémistáink, Bengi Lili pedig nem sok esélyt adott az ellenfél támadóinak a gólszerzésre, indulásból pedig többször is be tudtunk találni. 8-2-re is vezettünk már, ám ekkor a védekezés hatékonysága kissé alábbhagyott, igaz a támadójátékban azért továbbra is voltak szép megoldások. Laluska Elza két átlövésével 13-6-ra vezettünk, a félidő utolsó találatát Vincze Viktória szerezte egy szép lövés után.

A második játékrész elején tovább tudtuk növelni az előnyt, Szinay Sarolta volt eredményes, már 18-10 állt az eredményjelzőn. Litschauer Nikol lövése után is mér 19-12-re vezettünk, de kezdett zárkózni a vendégcsapat. Megtalálták a réseket az egyre inkább elbizonytalanodó védőink mellett. Kis Réka majd Nagy Borbála gólja is a hatgólos vezetést jelentette, ám a 49. percben teljes mértékben leblokkolt a támadójátékunk. Mivel védekezésben nem nagyon sikerült kompenzálni ezt, a Füzesabony pedig agresszív harcmodorral csökkentette hátrányát. Ez az agresszív harcmodor néhány esetben merő durvaságban valósult meg, nem csoda, hogy a játékvezetők – teljesen jogosan – még a piros lapot is felmutatták az ellenfél egyik játékosának. A hajrát nagyon nem bírtuk, 13 másodperccel a vége előtt egyenlített a Heves vármegyei együttes és elvitt egy pontot.

Sokáig jól játszottak fiataljaink, ám az utolsó negyedórás blokk a támadójátékban végül döntetlent eredményezett.

NB II D. csoport, 4. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U21–Füzesabonyi SC 25–25 (15–9)
Debrecen,  50 néző.

DVSC
: Bengi L. – Keller P. 5 (2), Oláh L., Kis R. 3, Szinay S. 5, Litschauer N. 3, Tóth F. 2. Csere: Szabó D. (kapus), Nagy B. 2, Laluska E. 3 (1), Dombóvári L. 1, Vincze V. 1, Varju Zs., Uj F. Edző: Győrvári Viktor.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Az, hogy a mai mérkőzést nem nyertük meg, egyértelműen az én felelősségem.

Kiemelt partnereink