„Pontos” végjáték

Szoros csatát hozott a Gárdony elleni idegenbeli NB I/B-s találkozó, bő fél perccel a vége előtt kettővel vezettek a hazaiak és náluk volt a labda… Innen sikerült pontot szerezni!

Az Érd elleni idegenbeli szép siker után ismét Debrecentől távol – ezúttal még távolabb – léptek pályára akadémistáink a Gárdony ellen.

Az első percek játékképe előrevetítette az egész találkozóét: fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 8. percben 4-4 volt az állás. Jól játszották meg a hazaiak a beállót, kissé talán „naívan” védekeztünk. Támadásban többnyire kialakítottuk a lövőhelyzetet, ám sokat hibáztunk. A 15. percben Balogh Rebeka szállt be és egyenlített egy szép átlövéssel, majd Baranyi Dorottya betörésével már mi vezettünk kettővel. Véniger Kata duplázott, ám hiába vezettünk kettővel, nem sikerült meglépni, sőt igazából csak egy utolsó másodperces Kelemen Dorina átlövésgóllal tudtunk egyet megtartani előnyünkből a félidőre.

Nagyon sok labda ment ki a jobbszélre, Kiss Csenge duplájával pedig ismét kettővel vezettünk, sőt Tóth Rebeka betörésével már három is volt az előnyünk! Sajnos innen sem sikerült dobbantani, beállójuk vezetésével ismét átvették a vezetést a lelkes hazaiak. Csamangó Lili két fontos találatával ismét nálunk az előny, ekkor már az 52. percben jártunk. Sajnos ismét jöttek a hibák és az 55. percben már megint a házigazdák vezettek. Ekkor mindkét oldalon beindult a gólhenger, 59:20-nál kétgólos vezetésnél a gárdonyiak kezébe pattant a labda… Nem sokan adtak volna akár egy lyukas garast is a mieink pontszerzésére. Ekkor jött Fodor Veronika, aki igazi „lesipuskás” módon csapott le a labdára, megszerezve a hazai védőtől és gólt szerzett. Kivédekeztük a következő akciót és három másodperccel a vége előtt Kiss Csenge értékesítette a ziccert, így elképesztő végjáték után szereztünk pontot Gárdonyban!

A játék akadozott, ám az utolsó percekben elképesztő végjáték után sikerült egy fontos pontot menteni Gárdonyban.

NB I/B., 4. forduló:

Gárdony-Pázmánd NKK–DVSC SCHAEFFLER U19 29–29 (13–14)
Gárdony, 100 néző: V: Csányi T., Tóth D.

GÁRDONY: Bőle M. – Tóth L. 1, Hamuth V. 4, Vernes D. 5, Berkes-Kaises M. 9 (4), Bártrfay E., Szücs N. 1. Csere: Knauer Cs., Vereszky N. (kapus), Matucza G., Béres E. 4, Pál E. 1, Sárvári K. Edző: Major Dávid.
DVSC
: Lakatos R. – Kiss Cs. 6, Fodor V. 6 (5), Kelemen D. 3, Petruska D., Csamangó L. 4, Véniger K. 2. Csere: Demjén L. (kapus), Baranyi D. 3, Balogh R. 1, Tóth R. 2, Hermann Z. 1, Sipos A. 1, Szalai P. Edző: Kudor Kitti.

Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: A mai napon nagyon sok hibával játszottunk, az egész mérkőzés képe alapján igazságos döntetlen született. Az utolsó négy percért gratulálok a csapatnak, mert egy már elvesztett mérkőzést sikerült higgadt és koncentrált játékkal döntetlenre menteni. Nagyon fontos pontot szereztünk idegenben.

Kiemelt partnereink