Tízes a végére

Végig kézben tartotta a Szeged elleni mérkőzést Győrvári Viktor U18-as csapata, amely tízzel győzött hazai pályán.

Az elmúlt években rendre szoros csatát hozott a Szeged elleni találkozó ebben a korosztályban.

Jól kezdtek a mieink, főként a védekezés volt masszív, erre alapozva tudtunk gyors ellentámadásokat vezetni, ám annak az oka a rossz helyzetkihasználás volt, hogy már az elején nem sikerült még nagyobb előnyt szert tenni. Varga Katalin meg tudtuk játszani könnyedén, ő többnyire értékesített a ziccereit, a 17. percben már éppen az ő góljával vezettünk 10-4-re. A félidő második részében is tudtuk tartani ezt az előnyt, nagyszerű védekezés és Bengi Lili jó kapusteljesítménye mindössze kilenc szegedi gólt eredményezett az első harminc percben.

Nem sokat változott a játék képe a második játékrészben, Kis Réka betörésből szerzett találatával már tízzel vezettünk. A védekezés továbbra is nagyon feszes volt, lábbal jól lekövettünk a sokat cselező és egy-egy elleni játékra koncentráló szegedieket. Kettős emberhátrányban először hetest, majd ziccert is védett Tábit Vivien, sőt a következő támadásban sem kaptunk gólt! A tízgólos előny egyszer-kétszer billent ki vagy kilencre, vagy tizenegyre, Laluska Elza lövésével 31-20 volt az állás, a végeredményt Szinay Sarolta állította be, 32-22-re győztünk a Tisza-partiak ellen.

Szép győzelem volt, amelynek a legfontosabb alappillére a stabil védekezés és jó kapusteljesítmény volt!

U18 I. osztály, 4. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 32–22 (16–9)

Debrecen, V: Bíró D., Gadnai A.

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 6, Nagy B., Kis R. 2, Varga K. 9, Litschauer N. 2 (2), Uj F. Csere: Tábit V. (kapus), Laluska 3, Vincze V. 1, Oláh L. 1, Czene P., Szürös K. 2, Szinay S. 6. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Alapvetően talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk, különösen védekezésben voltunk nagyon hatékonyak. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt igazán jó, de ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk.

Kiemelt partnereink