Ötössel nyertek

Végig vezetve, öt góllal győzték le U18-asaink a Békéscsabát, ezzel harmadik sikerüket aratták az idei szezonban.

Két győztes meccs után néztünk szembe a Békéscsabával az U18 I. osztályban.

Jól kezdtük a mérkőzést, a szélsők éltek nagyon, Czene Petra duplázott, Litschauer Nikol átlövésével 4-1-re vezettünk az 5. percben. A kezdeti sokk után azért felbátorodott az ellenfél is, Szinay Saroltát viszont nem tudták tartani, beállónk harmadik góljával 8-4 ide. A kezdeti góleső alábbhagyott, és Tábit Vivien védései is kellettek ahhoz, hogy tartsuk előnyünket. Szorongatott helyzetben, passzívnál Lalauska Elza is megszerezte első találatát a DVSC Kézilabda Akadémia színeiben. Egy utolsó másodperces békéscsabai gólnak köszönhetően 13-9-es debreceni előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő elején is szélsőink voltak aktívak, Uj Fanni lőtt gyors egymásután kettőt, majd Szürös Kinga is betalált. Már kilenccel is vezettünk, ám zárkóztak a vendégek. Sok hibával játszottunk ebben a szakaszban, amelyet a Békéscsaba többnyire ki is használt, szerencsére azért nagyon nem tudtak kerülni a mieinkhez. Varga Katát is többször meg tudtuk játszani, beállónk többnyire élt is a lehetőségekkel. Az utolsó percekben már csak a győzelem mértéke volt kérdéses, Czene Petra állította be a 27-22-es végeredményt.

Nem ezen a találkozón nyújtotta a legjobb teljesítményt Győrvári Viktor U18-as csapata, de a hozzáállást, a küzdeni akarást lehet dicsérni. Harmadik mérkőzésüket is megnyerték akadémistáink a bajnokságban.

U18 I. osztály, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 27–22 (13–9)

Debrecen, V: Juhász D., Rontó Á.

DVSC: Tábit V.  – Szürös K. 4, Nagy B., Oláh L. 3, Litschauer N. 2, Szinay S. 5, Czene P. 4. Csere: Varga K. 4, Laluska E. 1, Vincze V., Kis R. 1, Uj F. 3. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: A játék bizonyos elemeiben, páros, hármas kapcsolatokban még sok munka vár ránk. A mai mérkőzésen kiderült, hogy néhány elemben még elég kezdetleges stádiumban vagyunk. Összességében a hozzáállásunkkal gond nem volt, tanulságos mérkőzést játszottunk.

Kiemelt partnereink