Magabiztos szezonkezdés

Az első perceket követően magához ragadta a kezdeményezést és tíz góllal legyőzte a Vasast Győrvári Viktor U18-as együttese!

Minden kezdet nehéz. Elcsépelt, de sokszor igaz mondás ez.

Az U18-as csapatunk bajnoki szereplésére is igaz volt a fenti tétel, nem igazán állt össze a védekezés az első percekben. Fej-fej mellett haladtak a felek a hetedik percig, Litschauer Nikol duplájával viszont már 8-5-re vezettünk a 9. percben. Ezzel átszakadt a gát és a folytatásban Kis Réka és Nagy Borbála cselezéseinek, na meg persze a feljavuló védekezés és Bengi Lili védéseinek is köszönhetően növelni tudtuk előnyünket. Jól használtuk a széleket, a beállókat, az utolsó percben Hadas Tilla találatával alakult ki a 23-12-es félidei eredmény.

A második játékrész eleje is jól sikerült, gyors gólokkal tudtuk tovább dagasztani az előnyt, amely volt már tizennégy gólos is. Szép páros kapcsolatokat és egyéni megoldásokat is láthattunk a pályán, igaz a második félidő második tizenöt perce kevésbé sikerült jól. Nyolc gólra is zárkóztak a fővárosiak, ám szélsőink, előbb Czene Petra, majd Szürös Kinga is betalált és Tábit Vivien is többször hárított, így végül tíz góllal győztek akadémistáink a szezonnyitányon.

Szép győzelmet arattak a mieink, a két ponthoz pedig mindenki hozzátette a magáét.

U18 I. osztály, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Vasas SC 37–27 (23–12)

Debrecen, V: Gyulai Á., Takács D.

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 2, Nagy B. 5, Kis R. 7, Litschauer N. 3, Szinay S. 4, Uj F. 3. Csere: Tábit V. (kapus), Oláh L. 2, Vincze V. 1, Czene P. 2, Tóth N. 3, Szürös K. 3, Hadas T. 2, Pásztor G. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: A kezdeti izgalmak után magabiztosan folytattuk mérkőzést. Ugyan a második félidőben a koncentrációnk kissé alábbhagyott, de összességében jól teljesítettünk a szezon első mérkőzésén.

Kiemelt partnereink