Győrvári Viktor: „Fegyelmezetten dolgoztak”

Szeptember 4-én kezdődnek az U18 és U20 I. osztály küzdelmei, Győrvári Viktort kérdeztük az előttünk álló szezonról.

Nemcsak az iskola kezdődik meg szeptemberben, hanem a bajnoki szezon is akadémistáink számára. A felnőtt mellett az utánpótlás bajnokságok is startolnak a héten.

Az U18-as együttes július 22-én kezdte meg a felkészülést a szezonra. A csapat összetétele minimálisan változott, a korábbi válogatott kézilabdázó, Laluska Balázs lánya, Laluska Elza érkezett Szegedről, emellett nyáron távozott Zákányi Janka (Győrbe), illetve Jeszenszki Petra (Ferencváros). Ugyan új edzővel vág neki ez a korosztály a szezonnak, ám Győrvári Viktor jól ismeri a lányokat.

„Ismertem már őket, igaz nem a mindennapi munkában, de tartottam edzést nekik és sokat ültem Márián Blanka mellett a kispadon U17-es mérkőzéseken – jegyezte meg Győrvári Viktor. – Így aztán nagy meglepetést nem okoztak az eddigi edzéseken. Úgy vélem, jó közösséget alkotnak, ennek is volt köszönhető, hogy az előző szezonban ezüstérmesek lettek a U17-es bajnokságban.”

Hathetes felkészülésen vannak túl a lányok, akiknek javarészt napi két tréninget vezényelt a nyári időszakban az edző. Több felkészülési mérkőzést is játszottak akadémistáink.

„Fegyelmezetten, jól dolgoztak ebben az időszakban, sikerült elvégezni azt a munkát, amit terveztünk – mondta el a szakember. – A nyári pihenő időszak okozta kiesést sikerült áthidalni a hat hét alatt. Utánpótlás játékosokról lévén szó, kiemelt fontosságúnak tartjuk az egyéni képzésüket a bajnoki szezonban is. Bevezetjük számukra is heti egy alkalommal a reggeli edzéseket.”

Az előző bajnokságban második helyen végzett az U17 I. osztályban a csapat, a NEKA ellen vívták a döntőt akkor még Márián Blanka vezetésével. A Magyar Kézilabda Szövetség döntésének értelmében ettől a szezontól már U18-as és U20-as korosztályban versenyeznek, így a korosztály tolódása miatt nem volt „kimenő” évfolyam. Akadémistáink az U18 és U20 I. osztály mellett az NB II-ben is szerepelnek az előző évekhez hasonlóan.

„Az eredményességi cél leginkább az U18-ban van, a Final Four elérése– jelentette ki az edző. – Az NB II-ben a legfontosabb a játékosok terhelésének elosztása, szükségük van a felnőtt versenysorozatokban való szereplésre is.”

Az U18 és U20 I. osztály, valamint az NB II mérkőzéseinek menetrendjét honlapunkon a Mérkőzések menüpont alatt az adott versenysorozatra kattintva lehet megtekinteni.

Kiemelt partnereink