U16-os nyílt Eb: Bronzért játszik a magyar válogatott

Szoros mérkőzésen egy góllal maradt alul a magyar serdülő válogatott az U16-os nyílt Eb elődöntőjében. Pénteken 15 órakor Franciaország ellen játszanak a mieink a harmadik helyért, egy bronzéremmel szépen lehet zárni az Európa-bajnokságot!

Fotó: NEKA

Három nap alatt hat mérkőzés játszott a magyar serdülő válogatott az U16-os nyílt Eb-n, következett a hetedik, az elődöntő, Svájc ellen.

Jobban kezdte a mérkőzést a svájci csapat, 3-1-re vezettek néhány perc elteltével. Keller Petra góljai nagyon kellettek, négyet lőtt az első öt magyar találatból. Legyen szó indulásról, szélsőziccerről, vagy hétméteresről, a debreceni szélső könyörtelenül kihasználta azokat. Ki is egyenlítettünk, ám a játékrész második felében ismét átvette a vezetést az ellenfél, aki 11-9-re vezetett 25 perc játék után. Hasonlóan éles csatát hozott a második félidő is, többnyire fej-fej mellett haladtak a felek. A mieinknél kiemelkedett a végül 11 gólt szerző Keller Petra, a 10. találata előtt a másik szélről beugró Zákányi Jankától kapott kiváló passzt és lőtt ziccerből gólt, szép megoldás volt a két szélsőtől! Négygólos hátrányból is fel tudtak állni a svájciak, így az utolsó percekre döntetlenállással fordultak a csapatok. A hajrában felváltva születtek a találatok, sajnos az utolsó svájcira már nem tudtak válaszolni a mieink, így 25-24-re győzött ellenfelünk egy nagyon szoros találkozón.

A DVSC Kézilabda Akadémia mind a négy játékosa pályára lépett a két középdöntős találkozón, Keller Petra tizenegy, Zákányi Janka két gólt szerzett.

Július 5-én, pénteken 15 órakor a harmadik helyért száll csatába a magyar válogatott.

A torna valamennyi mérkőzését ingyenes regisztrációt követően az EHF TV-n lehet élőben nézni az alábbi linken:
https://ehftv.com/home

Női nyílt U16-os Európa-bajnokság, Svédország:

Elődöntő:

MAGYARORSZÁG–SVÁJC 24–25 (9–11)

MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Somogyi L. 1, Kozma L. 4, Tőkés L., Szigeti B. 2, Keller P. 11 (3), Zákányi J. 2, Szinay S., Takács M. 3, Flaskár E., Bozsodi E., Litschauer N., Katona L., Szécsi Sz. 1, Kányai V. Szövetségi edző: Kun Attila.

Kiemelt partnereink