Bravúr a javából!

Szinte végig vezetett a mérkőzésen, hét góllal nyert a nagy rivális Ferencváros otthonában Márián Blanka U17-es együttese!

Két biztos Final Four résztvevő találkozott a Népligeti Faházban, hogy eldöntse, ki lesz az első és a ki a második a Keleti csoportban. Ennek az elődöntőben lesz jelentősége, a csoportelsők ugyanis a Nyugati-csoport második helyezettjével játszanak a döntőbe jutásért.

Rá is nyomta a nagy tét a bélyegét a mérkőzés elején, mindkét fél kicsit idegesen kezdett. Az első percekben négy kapufát is lőttünk, ezek ugyan nem mentek be, ám jó lövések voltak, egy pici hiányzott. Zákányi Janka betörésével vezettünk 3-2-re a nyolcadik perc elején, majd Litschauer Nikol rámolt be hármat, és mivel a védekezésünk jól működött ráadásul Bengi Lili nagyszerűen védett, 6-2-re vezettünk a 14. perc végén. Időt is kértek a hazaiak, ám ezután is mi lőttünk gólt, sőt a 20. percben Keller Petra szép találata után már 9-4-es debreceni előnyt mutatott az eredményjelző, jött is a második ferencvárosi időkérés! Jobbszélsőnk jelentőset kapott a fejére, ám szerencsére tudta folytatni a játékot! Jó volt látni azt az összpontosítást, elszántságot, ami a lányakból áradt! Jól játszottuk meg a beállót, a vonaljátékosaink, Varga Katalin és Tóth Norina pedig rendszerint gólt lőttek vagy hetest csináltak.

A második játékrész is jól kezdődött Litschauer Nikol talpról indított bombája adta meg a hangulatot, hiába próbált zárkózni a jó erőkből álló Ferencváros, előbb Vincze Viktória, majd Keller Petra gólja állította vissza a „rendet”. Nagy küzdelem volt a pályán, jó kis összecsapás volt, amelyre színültig megtelt a Népligeti Faház. Bengi Lili nagy stabilitást adott a csapatnak, a védekezés pedig hatékony volt, támadásban pedig sorjáztak a kreatív megoldások. Litschauer Nikol változatos megoldásokat választva lőtte a gólokat, tizenegyet szerzett a rangadón, mielőtt az 51. percben kapott egy „bodychecket”. Az átlövő elszántságát jelzi, hogy még visszatért egy rövid időre a pályára! A beállóinkat továbbra is sok labdát kaptak, éltek is a lehetőségekkel, Varga Katalin találatával 26-20-ra vezettünk a 47. percben. A hajrához egyre inkább érkezve lettek a mieink magabiztosak, Tóth Panna ügyes közbelövésével már nyolc volt közte, majd Kis Réka is lőtt egy akciógólt, Hadas Tilla pedig értékesített egy hétméterest! Nagyszerű sikert arattak akadémistáink a Ferencváros otthonában, így első helyezettként végeztek a Keleti-csoportban! Szép volt lányok!

Ezzel eldőlt, hogy a mieink a Kozármislennyel játszanak az elődöntőben. Nem várható akkor sem könnyű mérkőzés a mieinkre, de a mai játékra mindenképp lehet építeni!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 26. forduló:

FTC–DVSC SCHAEFFLER 26–33 (11–16)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 4 (2), Vincze V. 2, Jeszenszki P. 2, Varga K. 5, Litschauer N. 11, Zákányi J. 2. Csere: Péter R. (kapus), Tóth N. 4, Czene P., Kis R. 1, Hadas T. 1 (1). Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Ilyen mérkőzésekért érdemes edzőnek lenni! Már az öltözőben láttam az elszántságot a lányok szemében. A játék minden elemében, és a csapategységben, küzdeni tudásban dicséret illeti a csapatot!

Kiemelt partnereink