Startol az U19 és az U17

Elkezdődnek az U19-es és az U17-es első osztály küzdelmei, mindkét bajnokságban Győrvári Viktor vezetésével szerepelnek akadémiai együtteseink.

rpt

Szeptember első napján elkezdődött a 2022/23-as tanév, három nappal később, a mai napon elindulnak akadémiai együtteseink számára az utánpótlás bajnokságok. Fontos változás, hogy az eddig ifjúsági korosztály megnevezést „U19”-re, míg a serdülőket „U17”-re változtatta meg a Magyar Kézilabda Szövetség, igazodva a nemzetközi normákhoz. Mindkét korosztály első osztályában indulnak csapataink – mindkettőben Győrvári Viktor vezetésével –, a lebonyolítás hasonló lesz: keleti és nyugati csoportokra osztották ezt az osztályt (14-14 csapattal), az oda-visszavágós alapszakasz végén Final Fourt rendeznek a két legjobb keleti és nyugati együttes számára.

Az U19 első osztályában a DVSC Kézilabda Akadémia együttesében a 2004-2005-ös születésű lányok mellett várhatóan lehetőséget kapnak fiatalabb játékosok is.

„Több korosztályból tevődik össze az idei U19-es keret – mondta el Győrvári Viktor. – Természetesen az idősebbekre nagyobb szerep hárul, a fiatalabbaknak még újdonság ez a bajnokság, remélhetőleg ők is minél hamarabb belerázódnak!”

Kissé más a szituáció az U17-es első osztályban. Ebben a bajnokságban főként a 2006-2007-es játékosok léphetnek majd pályára, ők egyébként is együtt készülnek Győrvári Viktorral a hét minden napján.

„Ebben a korosztályban célunk a Final Four-ba való bekerülés! – fogalmazott a tréner. – Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk, túl vagyunk egy edzőtáboron, amely nagyban segítette a csapat összekovácsolódását. Emellett ebben a korosztályban is részt vettünk a Várda kupán, amelyet pozitív élménnyel zártunk, hiszen első helyen végeztünk.”

Az U19-es és az U17-es együttes is a mai napon, szeptember 4-én kezdi meg bajnoki szereplését, mindkét csapat számára a Vasas korosztályos együttese lesz az ellenfél.

A teljes bajnoki menetrend megtekinthető a Mérkőzések, U19, illetve U17 menüpont alatt.

Kiemelt partnereink