Tornagyőztes válogatottak debreceniekkel

Az ifjúsági válogatott meggyőző fölénnyel nyerte meg a Négy Nemzet Tornáját, a serdülők az Olimpiai Reménységek Versenyén nem találtak legyőzőre, a juniorok pedig három felkészülési mérkőzést vívtak. Mindhárom válogatottban volt debreceni akadémista.

Fotó: NEKA

A junior válogatott három felkészülési találkozót vívott NB I-es együttesek ellen. Először a Dunaújváros ellen léptek pályára Kiss Szilárd tanítványai, majd következett a Budaörs és az Érd elleni összecsapás. Utóbbi kettőt meg is nyerték a juniorok, a DVSC Kézilabda Akadémia beállója, Török Lilly az első két találkozón kapott lehetőséget.

Rangos nemzetközi tornán vett részt az ifjúsági válogatott Siófokon, ahol a házigazda mellett az orosz, a francia és a dán válogatott lépett pályára. Oroszország és Franciaország ellen kilenc, míg az utolsó mérkőzésen Dánia ellen tizennyolc (!) góllal győztek a két debrecenivel, Csernyánszki Liliánával és Panyi Annával felálló ifjúságiak, így Bohus Beáta együttese százszázalékos mérleggel lett tornagyőztes.

Szintén nemzetközi tornán vett részt a serdülő válogatott, amely Lengyelországba utazott az Olimpiai Reménységek Versenyére. A DVSC Kézilabda Akadémiát Véniger Kata képviselte, – Solymosi Zsófiát is behívták, azonban sérülés miatt nem vehetett részt ezen a tornán az átlövő – a magyar válogatott pedig könnyedén gázolt át Szlovákia és Csehország korosztályos válogatottján, majd az utolsó napon Lengyelországot is legyőzte három góllal. Tornagyőztes lett Penszki Gergely csapata, amelyben mindhárom mérkőzésen pályára lépett Véniger Kata.

Kiemelt partnereink