Akadémisták a diákolimpia döntőjében

A Szent József Gimnázium akadémistáinkkal felálló csapata országos döntőbe jutott, az Ady Endre Gimnázium együttesében is több akadémista szerepelt, nekik az országos elődöntő jelentette a végállomást.

A DVSC Kézilabda Akadémia jó kapcsolatot ápol azon általános- és középiskolákkal, ahol tanulnak játékosaink. Rendszeresen szerepelnek akadémistáink a diákolimpiai küzdelmekben, többször országos döntőig eljutva. Októberben kezdődtek meg az idei diákolimpiai küzdelmek a városi döntővel, majd a megyei döntőben összesen huszonkét akadémista volt érdekelt a három, döntőbe jutott csapatban.

A megyei fordulóból első helyen a Szent József Gimnázium csapata jutott tovább, amely Kazincbarcikán lépett pályára az országos elődöntőben. Az első mérkőzésen a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium együttese ellen sikerült 25–21-re diadalmaskodni, így következhetett az országos döntőbe való jutást megpecsételő párharc. Nagy versengés volt a váci Madách Imre Gimnáziummal, a debreceniek szinte végig vezetve végül egygólos győzelemmel biztosították be a helyüket az országos fináléban, holott néhány játékos válogatott elfoglaltság, illetve sérülés miatt nem léphetett pályára! A győztes csapatot ezúttal egy korábbi és tizenhárom jelenlegi akadémista alkotta, az iskolában tanító Kovács Judit és Szalai Csilla, valamint a DVSC Kézilabda Akadémia tehetségkutatója, Csapó Erika alkották a szakmai stábot.

A megyei döntőből második helyen továbblépő Ady Endre Gimnázium Békéscsabán vívta meg az országos elődöntőt. Rögtön a házigazdákkal ellen mérkőztek meg a debreceniek, ezen a találkozón két góllal nyert a békéscsabai csapat. A bronzmérkőzést könnyedén húzta be az Ady Endre Gimnázium szinte kizárólag DVSC Kézilabda Akadémistákból felálló csapata, akiknek így nem sikerült az országos döntőbe jutás.

Kiemelt partnereink