Szívvel-lélekkel, ponttal

Több nehézséggel kellett megküzdenie a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese, amely kiváló küzdeni tudásának köszönhetően ponttal távozott a Pénzügyőr Sportcsarnokból.

Több kulcsjátékosát volt kénytelen nélkülözni az ifjúsági együttes, így kellett utazni a fővárosba, ahol az a Pénzügyőr ellen lépett pályára, amely az eddigi mérkőzésein átlagosan 37 gólt lőtt. Mindezek tudatában nem kis meglepetés volt az első hét perc eseménye, hiszen a mieink három gólt lőttek, míg az ellenfél képtelen volt az átlövéseket jól védő Tusz Viki kapujába találni. A 8. percben lőtték első góljukat, innentől nagyjából stabilizálódott a 3-4 gólos debreceni előny, a csapatmunkát jól mutatja, hogy a gólok megoszlottak a játékosok között. Panyi Anna góljai jelezték, hogy ezen az estén a mieink jobban akarják a sikert, ám a játékvezetők másképp gondolták és Győrvári Viktor jogtalan ítéletekkel szembeni kulturált vélemény kinyilvánítását két támadáson belül előbb sárga lappal, majd két perccel, végül piros lappal büntették, holott obszcén megjegyzés még csak véletlenül sem hangzott el. Hidegzuhany, szokták mondani! A vezetőedzőjüket elvesztő akadémisták többszörös emberhátrányban is küzdöttek, ám a félidő utolsó másodperceiben átvette a vezetést a fővárosi gárda.

Nem kezdtük jól a második játékrészt, kétszer is betalált a Pénzügyőr. Ekkor azonban ki tudja honnan vett erőt a csapat, amelynek élére Haja Dóra állt, aki ebben a periódusban megállíthatatlan volt! A beállósok is igyekeztek csatlakozni Dórihoz, hol Török Lilly, hol Barati Laura lőtt gólt vagy harcolt ki hétméterest, már, amikor a játékvezetők a hetesvonalra mutattak. Panyi Anna – aki az elmúlt hetekben több edzést volt kénytelen kihagyni – percei következtek, jelentős energiája pedig a csapatra is átsugárzott. Márián Blanka a legjobbkor kért időt, öt perccel és néhány másodperccel a vége előtt, amikor a mieink – tekintve, hogy több kulcsjátékos hiányzott – kissé fáradtabban mozogtak. Négy perccel a vége előtt Koczka Lili szerzett szemfüles, üres kapus gólt a saját térfeléről, ekkor két találat volt a mieink előnye! Az utolsó percekben már tényleg csak a szív vitte előre akadémistáinkat, ám ekkor több hiba csúszott a befejezésekbe. Tizenkét másodperccel a vége előtt egyenlőnél támadhatott a Pénzügyőr, azonban az egyedüli kapusként nagy akarattal védő Tusz Viki pontot mentett, miután hárította az egyébként jól helyezett átlövést! Nagybetűs csapatként teljesített ma a pályán mindenki, a hiányzók és a vezetőedző kiállítása után is pontot tudott szerezni a jó erőket felvonultató Pénzügyőr ellen, idegenben!

Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés 6. forduló:

Pénzügyőr SE – DVSC SCHAEFFLER 25–25 (12–11)

DVSC: Tusz V. – Budai F. 1, Koczka L. 2, Panyi A. 5, Török L. 3, Haja D. 8, Makó Z. 3. csere: Barati L. 3, Kelemen D.

Győrvári Viktor: Azt gondolom, hogy a második félidei teljesítményünk, küzdeni tudásunk példamutató volt. Több kulcsjátékosunk hiányzott, így nagyon vékony kerettel játszottuk le a mérkőzést, sajnos a végjátékban megmutatkozott a fáradtság, tiszta helyzeteket rontottunk el és néha rossz döntéseket hoztunk. Több játékos erőn felül teljesített, minden tiszteletem a lányoké, külön köszönöm Márián Blankának, aki az első félidő végét és a második játékrészt levezényelte.

Kiemelt partnereink