Nem sikerült a bravúr a füzesabonyi gólzáporban

Gólzáporos mérkőzésen szenvedett vereséget Füzesabonyban a több kulcsjátékosát nélkülöző DVSC SCHAEFFLER U22.

A DVSC SCHAEFFLER felnőtt keretét 10 napi járványügyi megfigyelés alá vonták csütörtökön, köztük három játékost, akik számításba vehetők a felnőtt harmadosztályban is, így összesen hét meghatározó kézilabdázóját kellett nélkülöznie Győrvári Viktornak. Nem jó előjel, szokták mondani…

A rossz előjelek ellenére jól kezdtek a mieink, valóságos gólcunami alakult ki az első percekben. Nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, így Balogh Rebi harmadik átlövésgóljával a hetedik percben már 5-7 (!) volt az eredmény! Nem nagyon álltak le a felek támadásban, futószalagon potyogtak a találatok, ebben Koczka Lili vette át a stafétát. A 10. percben már 9-9 volt az állás, eddig az időpontig csak a mieink vezettek. Ekkor átvette a vezetést a rutinos játékosokat is felvonultató hazai gárda, a mieink támadásaiba több hiba csúszott, míg védekezésben továbbra sem sikerült megakadályozni a vendégek átlövéseit. A 20. perc végére hatgólos hazai előny alakult ki, a debreceni edző ekkor kikérte második idejét. A félidő utolsó harmadára konszolidálódott is a helyzet, a sérüléséből nemrég visszatért Haja Dóra utolsó pillanatban szerzett találatával öt gól volt a Füzesabony előnye.

A második félidő „gólszegényebben” kezdődött, kilenc gól esett hét perc alatt. Ez az időszak nagyon rosszul sikerült, a füzesabonyiak már 10 gól fölé növelték a differenciát, nálunk egyedül a sérüléséből nemrég felépült Haja Dóra tudott eredményes lenni. Volt tartása a csapatnak, ezt jelzi, hogy innen megkezdte a felzárkózást. Az utolsó tíz perchez érve két szemfüles labdaszerzésnek is örülhettünk, az egész mérkőzésen kiváló teljesítmény nyújtó Poczetnyik Dóra és Fodor Veronika jóvoltából, ezzel ötre csökkent a két csapat közti differencia. Sajnos annál rutinosabb csapat a Füzesabony, mintsem hagyja kiénekelni a sajtot a szájából, a következő percekben bebiztosította a győzelmet. Három perccel a vége előtt az egész meccsen „egymásra találó” Barati Laura és Blaskó Viviána páros piros lapot (páros kiállítás, mindkettőnél harmadik két perces büntetéssel) kapott. A végén öt góllal nyert a Füzesabony, amely nagyon jó támadójátékot mutatott be, sajnos a mieink kevésbé tudták megfékezni ezt. Az mindenképpen pozitívum, hogy ilyen összeállításban is volt tartása a csapatnak és több jó egyéni teljesítményt láthattunk fiataljainktól!

NB II. Észak-Keleti csoport, 4. forduló:
Füzesabony – DVSC SCHAEFFLER U22 39–35 (20–15)
DVSC: Tusz V. – Budai F. 1, Balogh R. 5, Koczka L. 7 (3), Barati L. 2, Haja D. 7, Szabó D. N. 2. csere: Török L., Poczetnyik D. 7 (3), Fodor V. 4, Román Zs. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: A kezdésünk illetve a végjátékunk jó volt, sajnos a kettő között nagyon hullámzóak voltunk. A csapat nagyot küzdött a mérkőzésen, voltak jó egyéni teljesítmények. A védekezésünk sok kívánni valót hagyott maga után egész mérkőzésen, támadásban sok kidolgozott helyzet maradt.

Kiemelt partnereink