Presztízsmeccs

A Váci NKSE ellen lép első idei idegenbeli mérkőzésén pályára a DVSC Kézilabda Akadémia az ifjúsági első osztályban.

Győzelemmel kezdte az idei évet Győrvári Viktor csapata, amely az MTK ellen nyert kilenc góllal, igaz a mutatott játék terén – az utolsó tizenötpercet kivéve – még van mit javulni. A kellemetlen stílusban kézilabdázó MTK a hajrát már nem bízta, akkor léptek meg a mieink.

„Döcögősen indult a találkozó, ez pontatlanságokból és eladott labdákból is adódott, de a végére sikerült összeállnia mind a támadásnak, mind a védekezésnek – elemezte a mérkőzést „Tuszi”. – Ennek köszönhetően itthon tudtuk tartani a két pontot.”

Szombaton sem vár könnyebb falat akadémistáinkra, hiszen az éppen 50 százalékos mérleggel álló Váci NKSE otthonában lépnek pályára a lányok. A hazaiak keretében több olyan játékos is megtalálható, akik már a felnőtt élvonalban szereplő felnőtt együttesnél is pályára léptek.

„Személy szerint szoros találkozóra készülök – mondta el a kapus. – Igaz, hogy csak a hatodik helyen állnak a tabellán, viszont sok olyan játékosuk van, akik már a felnőtt kerettel készülnek minden nap, ebből kifolyólag ez egy presztízs meccs lesz.”

Az ifjúsági első osztályban hat győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mieink mérlege, amellyel a második helyen állnak a tabellán. Vajon hogyan értékeli a szezon eddigi részét kapusunk?

„Pozitívan értékelem – adott először tömör választ Tusz Viki. – Nyár óta vagyok a csapat tagja, szerintem azóta sokat fejlődtünk mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon megnehezíti a dolgunkat, hogy három külön részen edzenek a csapat tagjai. Bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy a Final Four-ban részt tudjunk venni.”

Kiemelt partnereink