Nehezen indult be a gépezet

Hullámzó játékkal az utolsó negyedórát uralva sikerült kilencgólos győzelmet aratni az MTK ellen az ifjúsági első osztályban.

Ifjúsági együttesünk sem sokáig maradt mérkőzés nélkül, a serdülőkhöz hasonlóan az MTK ellen mérkőztek meg bajnoki mérkőzésen. Gólesővel indult a mérkőzés, olybá tűnt, egyik csapat sem törődik sokat a védekezéssel, ellenben a támadásokkal. Az ötödik perc elején már 4-4 állt az eredményjelzőn… Mindkét csapat színes támadásokat mutatott be, a mieink nyolc percig majdnem tudták hozni a gól/perc átlagot. Ekkor védekezésben érezhetően feljavult a vendégegyüttes, a mieink elkezdtek hibázni támadásban is, így fej-fej mellett haladt a két együttes. Újfent gólzáporos időszak következett, mintha egy hullámvasúton ültünk volna, Sápi Bogi és Csernyánszki Lili tudták leginkább betörésekkel megbontani a vendégek védelmét. A huszadik perc legvégén az emberfogással kifogott Csernyánszki Lilit lehívta Győrvári Viktor, ám még mielőtt lejött volna a pályáról, visszaküldte, az emberfogója pedig már rég szem elől tévesztette az irányítót, aki visszatérve lendületből előbb cselezett, majd a kapuba talált. Fineszes megoldás volt! A félidő hajrájára kissé sikerült meglépni a kellemetlen stílusban és nagyon lelkesen kézilabdázó MTK-val szemben, így a szünetre három gólos debreceni vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész eleje kissé gólszegényebben indult, mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. Talán a kissé nagy tempó tette, amit diktáltak a csapatok, de mindkét csapat támadójátéka visszaesett. A mieink részéről leginkább Csernyánszki Lili tudott eredményes lenni, de a Sápi-testvérek is sok találatot értek el. A 43. percben két gólra zárkózott az MTK, azonban a mieink ekkor érezhetően rátettek egy lapáttal, állva hagyva ellenfelüket, így hat perccel később már hattal vezettek a mieink. Egyre inkább érződött a fővárosiakon a fáradtság, ráadásul az utolsó tíz percre Tusz Viktória is lehetőséget kapott és több mint nyolc percig nem is kapott gólt! Sápi Gréti kiváló labdaszerzése, majd szerzett labdából lőtt indulásgólja után már közte tíz volt, másfél perccel a vége előtt. Azért azt be kell látni, hogy a mérkőzés képe alapján nem volt benne ez a különbség, azonban az utolsó periódust egyértelműen a mieink uralták, így alakult ki a kilencgólos különbség.

A győzelemnek, a megszerzett két pontnak lehet, sőt kell is örülni, a mutatott játék még biztosan lesz még jobb is a közeljövőben. Győzelmüknek köszönhetően továbbra is második helyen állnak a mieink a bajnoki táblázaton.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – MTK Budapest 35–26 (20–17)
DVSC: Torda V. – Budai F., Sápi B. 7, Sápi G. 4, Csernyánszki L. 8, Panyi A. 3, Makó Z. 2. csere: Tusz V. (kapus), Haja D. 8 (5), Barati L. 2, Török L., Silye N. 1, Koczka L., Szabó D. N., Román Zs.
Győrvári Viktor: Azt gondolom, hogy a mérkőzésen – de főleg az első félidőben – nem sikerült olyan sebességet választanunk, ami uralható volt, az ellenfél védekezési rendszere nem engedte, hogy ezeket a gyors támadásokat végig vigyük, így sokat hibáztunk. A védekezésünkkel sem vagyok elégedett, elég kellemetlen ellenféllel szemben találtuk magunkat. A végén feljavult mindkét játékelemünk, így sikerült magabiztosabb győzelmet aratnunk. Nem lehet könnyű azt a szituációt kezelni, ha valaki a felnőtt csapattal edz és talán a kelleténél magasabb elvárásokat fogalmaz meg magával szemben, így amikor nem minden sikerül, akkor kissé csalódott lehet emiatt.

Kiemelt partnereink