Miénk volt az utolsó szó

Fordulatos mérkőzésen végül egy utolsó pillanatban szerzett gólnak köszönhetően döntetlent játszott a DVSC SCHAEFFLER U22 a Kazincbarcika elleni NB II-es bajnoki mérkőzésen.

Nem voltak jó előjelei a mérkőzésnek, hiszen a csapat meghatározó játékosa, Sápi Boglárka nem tudta vállalni ezt a találkozót, Haja Dóra pedig továbbra is maródi volt. A mérkőzés elején mintha góltalansági fogalmat tettek volna a felek, amelyet szerencsére a mieink szegtek meg először, a hetedik percben még 0-1 (!) állt az eredményjelzőn… Pontatlanságok, kapufák és persze Torda Vanessa, aki ihletett formában kezdett, ziccereket, átlövések is fogott. Az első barcikai gól a kilencedik percben esett, erre Makó Zoé két értékesített válaszolt gyorsan! Jól alakultak az események, hiszen nagyon jól lekövettük az ellenfél támadómozgását, ha mégis kapuralövésre került a sor, kapusunk védett. Ha valami hiányérzet volt az emberben, az a támadójáték kapcsán lépett fel, pedig kétbeállóra álltunk át a mieink, legfőképp Koczka Lili találta meg az egyikőjükét. Nem akartak potyogni a gólok, a hazaiak rutinosan ölték az időt, míg a mieink támadásai nem nagyon akartak működni. A játékrész végén Silye Nanda rázta meg magát és bátor átlövésekkel növelte az előnyt, míg Torda Vanessza továbbra is kiválóan védett, így 10-6-os vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a mieink.

A második félidőt sokkal jobban kezdték a csapatok, ami a támadójátékot illeti. A mieinknek nem ízlett a rutinos játékosok alkotta borsodiak játékstílusa, a gól/perc mutató egyre emelkedett. A csereként beálló Poczetnyik Dóra két hétméterest értékesített, Kelemen Dorina pedig két alkalommal is gyorsindulásból volt eredményes. Ekkor még négy góllal vezettek a mieink, úgy tűnt, kézben a mérkőzés. Fellelkesült a hazai együttes, egyre többször tudták mattolni a védekezésünket, vészjóslóan közeledve együttesünkhöz. Sajnos teljesen megállt a támadójáték, nem nagyon tudtuk az ellenfél védekezését átjátszani, pedig Győrvári Viktor többféle felállást is kipróbált. Hét perccel a vége előtt még hárommal vezettünk, azonban a hazaiak minden hájjal megkent, rutinos játékosai révén egyenlíteni tudott.. Sőt, két perccel a vége előtt át is vették a vezetést, és ekkor már tényleg elhitték, hogy megnyerhetik a találkozót. Makó Zoé szorult helyzetből, betörésből szerzett gólt, ám a hazaiak is eredményesek tudtak lenni, így negyven másodperccel a vége előtt vezettek egy góllal. Ekkor már többen viselték a mérkőzés nyomait, köztük Koczka Lili, ám ez nem hátráltatta abban, hogy – túlzás nélkül állítható – bravúros, pontot mentő gólt szerzett két másodperccel a vége előtt! A középkezdést még kapura lőtték, ám a mieink lesáncolták, így maradt a döntetlen!

Sokat lehet tanulni ebből a mérkőzésből, hiszen egy nagyon rutinos együttessel szemben mérkőztek meg a mieink, a végén pedig pontot mentettek!

NB II. Észak-Keleti csoport, 14. forduló:
Kazincbarcikai KSE – DVSC SCHAEFFLER U22 19–19 (6–10)
DVSC: Torda V. – Budai F., Koczka L. 5 (2), Török L. 1, Sápi G. 1, Silye N. 3, Makó Z. 5 (3). csere: Tusz V. (kapus), Barati L., Kelemen D. 2, Rácz P., Szabó D. N., Poczetnyik D. 2 (2). Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: A mérkőzés jelentős részében mi vezettünk néhány góllal, igaz ez leginkább Torda Vanessa kapusteljesítményének volt köszönhető. Támadásban egész meccsen kerestük önmagunkat, belső posztokon hiányzott a rutin a csapatunkból. Amikor közelebb jött az ellenfél, akkor belehibáztunk. Nagyon kevés gólt szereztünk, ennyi lőtt góllal ritkán lehet meccset nyerni, a végén még örülhettünk az egy pontnak, Koczka Lili nagyon jó ütemű lövésének köszönhetően.

Jelentkezzaz akadémiára

Kiemelt partnereink