Duális képzési programban veszünk részt

Elindult a DVSC Kézilabda Kft. és a Debreceni Egyetem közötti, a duális képzésében részt vevő hallgatók gyakorlati képzéséről szóló együttműködés előkészítése.

Ezzel párhuzamosan elkezdődött a DVSC Kézilabda Akadémia sportolói részére a Debreceni Egyetemen folytatott tanulmányaik támogatása. Ez utóbbi kiterjed a sportösztöndíj elnyerésére, a mentor program beindítására, s többek között az egyéni képzési- és vizsgarend lehetőségének biztosítására is. 

A DVSC Kézilabda Akadémiához az Egyetem Marketing mesterképzési szakáról érkeznek majd hallgatók a gyakorlatorientált duális jellegű képzés keretében. A ténylegesen 2021. februárban induló alap-, illetve mesterképzésekre vonatkozó együttműködés határozatlan időtartamra szól, a mesterképzés első évfolyamának teljes, négyféléves időtartamára vonatkozik.

A duális képzési program célja, hogy az egyetem hallgatói konkrét gyakorlati képzés keretében szerezzenek tapasztalatot a kézilabda klubnál. A hallgatók a marketing mesterképzési szaknak megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolásával, a szükséges kompetenciák konkrét munkafolyamatokban történő fejlesztésével egy szervezett, évek óta jól működő munkakörnyezetben tudnak tapasztalatot gyűjteni.

A duális képzési program további célja, hogy biztosítsa a szakmai utánpótlást, továbbá általa mind a Debreceni Egyetem, mind a DVSC Kézilabda Akadémia elkötelezett abban, hogy a hazánkban egyedülálló együttműködés az egész hazai kézilabda sportág valamennyi résztvevője számára követendő példát jelentsen.

Kiemelt partnereink