Visszavágtak a házi rangadón

Az októberi mérkőzés után újra a DVSC Kézilabda Akadémia két együttese küzdött meg egymással, amelyen ezúttal Csapó Erika csapata nyert.

Október 22-én küzdött meg először egymással a DVSC Kézilabda Akadémia két harmadosztályú serdülőegyüttese, akkor a Fábián Dávid vezette csapat szerezte meg a két pontot. A visszavágóra a mai napon került sor, amelyre az ezúttal fehérben pompázó Csapó Erika lányai három idei évben aratott győzelemmel hangolódtak, míg Fábián Dávid piros mezben szereplő együttese utoljára tavaly novemberben léptek pályára.

Jobban kezdtek a fehérek, Bordás Odett góljai és ügyes megoldásai megadták a kezdőlöketet. A pirosak nem nagyon találták a ritmust támadásban, a félidő első felében szinte csak a Fehér Virág által kiharcolt és értékesített hétméteresek jelentették számukra a szerzett gólokat. A fehérek játéka folyamatosabb volt, Bordás mellett Vida Martina szép szélsőgóljainak valamint Csekenyák Alexa védéseinek is örülhetett Csapó Erika. A pirosak átálltak két beállóra, amely megélénkítette a támadójátékukat, a jobbszélső Pardi Dóra pedig bátran fejezte be az akciókat, négy gólt is szerezve. Parázs küzdelem folyt a pályán, érezhetően mindkét együttes bizonyítani szeretett volna, talán ez kissé görcsösségbe csapott át a pirosaknál az első tizenöt percben. Habár a félidő második felében már egy fokozattal feljebb kapcsolt Fábián Dávid együttese, a szünetre négy gólos előnnyel vonulhattak Csapó Erika lányai. Az első huszonöt percben harminc gól is esett, a harmadosztályhoz képest nagy iramban játszott mindkét együttes.

A második játékrészben a pirosaknál pályára lépett Szabó Flóra is, aki nem olyan régen kezdte a kézilabdát, rögtön két gyönyörű, hosszú felső sarkos gólt szerezve. Még mielőtt közelebb férkőztek volna a pirosak, a fehérek ismét rákapcsoltak, a végig kiválóan kézilabdázó Bordás Odett vezetésével, de jól szállt be a mérkőzésbe Uzsoki Petra is, akinek közbelövései ellen nem volt ellenszer. Mindezek ellenére Fábián Dávid együttese nem adta fel egy percre sem, az egészséges küzdőszellem végig élt a lányokban, mindkét oldalon nagy hévvel vetették magukat a küzdelembe a felek. Több védekezési formációval is próbálkozott Fábián Dávid, azonban a fehérek nagyon színesen és jól támadtak, ekkor főleg Pócsi Enikő volt elemében, akinek átlövéseivel szemben tehetetlen volt az ellenfél. Az utolsó tíz percben már mindkét csapat fáradni látszott, több hiba csúszott ekkor a játékba. Mindezek mellett megemlítendő, hogy az adott osztályhoz képest színvonalas összecsapás volt, amelyet végül négy góllal nyert meg Csapó Erika csapata.

A két, egymás elleni találkozó után pedig testvériesen megosztoztak a négy ponton a felek!

Serdülő III. osztály F csoport, 12. forduló:
DVSC SCHAEFFLER III. DVSC SCHAEFFLER II.  24–28 (13–17)
DVSC III.: Kiss A. – Pardi D. 6 (2), Kiss Zs., Fehér V. 9 (7), Pócsi B. 1, Antal K. 5, Siető D. 1. csere: Vida Vanessza, Makay Cs., Smider D., Szabó F. 2, Somosi V. Edző: Fábián Dávid
Fábián Dávid: Hosszú idő után játszottunk újra mérkőzést, ez egy kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra. Sajnos ezúttal a védekezésünk volt kevésbé hatékony, talán az utolsó negyedórában javult fel. Támadásokkal elégedettebb vagyok, ültek a játékok, megvoltak a helyzetek, de több ziccert kihagytunk. Ebből a mérkőzésből is tudunk tanulni, az ilyen szintű ellenfelekkel mindig jó játszani.
DVSC II.: Csekenyák A. – Zámbó P. 1, Bordás O. 10 (3), Pócsi E. 5, Koncz K. 1, Pók P. 1, Vida M. 4. csere: Uzsoki P. 6 (3), Magyar B., Bordás B. Edző: Csapó Erika
Csapó Erika: Gratulálok a csapatomnak! Örülök, hogy a DVSC utánpótlásában ilyen sok ügyes gyerek kézilabdázik!

Kiemelt partnereink