Veretlenek csatája

A serdülő első osztályban veretlen csapatok mérkőznek meg Budapesten, a mieink serdülőegyüttese a kiváló erőket felvonultató Ferencváros otthonába látogat.

Több, mint egy hónapja nem játszott mérkőzést a Márián Blanka vezette serdülőcsapat, a kényszerű, hosszú pauza holnap szakad meg, hiszen a veretlen Ferencváros ellen csapnak össze a mieink. A mérkőzés nélküli időszakot nem egyszerű megélni játékosként, nagy kérdés, hogyan tudnak élesek maradni a fiatalok.

„Nagyon sokat segítenek az edzéseken gyakorol kétkapus játékok, a pontszerzők, ezek nagyon hasonlítanak a mérkőzés-szituációkhoz – mutatott rá Silye Nanda, az együttes átlövője. – Páran a serdülők közül tudnak játszani NB II-t is, azok közül csak néhány mérkőzés lett elhalasztva, így megvan a mérkőzésritmus.”

Kevés klasszikusabb rangadó van a női kézilabdában, mint a Ferencváros – DVSC. A felnőtt és utánpótlás mezőnyben is nagy múltra visszatekintő párosítás újabb fejezetében a mieink látogatnak az Elek Gyula Arénába, ahol két veretlen együttes küzd meg két bajnoki pontért.

„Szerintem erős csapat a Fradi, muszáj lesz tartani velük a tempót – mondta Nanda. – Nem szabad hagyni, hogy egy-egyezzenek, és „elaludnunk” sem szabad a pályán, továbbá csapatként kell játszanunk!”

Márián Blanka együttese eddig hét mérkőzésen maradt hibátlan, köztük olyan skalpot begyűjtve, mint a Dabas elleni idegenbeli győzelem. De vajon mi lehet az eddigi jó teljesítmény oka?

„Igen, eddig száz százalékosan teljesítettünk, amelynek mindannyian nagyon örülünk! – állapította meg a csapat 10-ese. – Azt vettem észre, hogy az újonnan érkezőkkel sokkal jobb az összhang, és egy sokkal erősebb és jobb csapatot alkotunk.”

A december 3-án, 12:15-kor kezdődő, zárt kapus FTC – DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú mérkőzést a tervek szerint közvetíti a hazai klub, további információkat Facebook oldalunkon osztunk meg a mérkőzés napján.

Kiemelt partnereink