Vereség a Dunakanyarban

Két kulcsembere távollétében szenvedett vereséget a DVSC SCHAEFFLER III. a listavezető Dunakanyar KA II. ellen az ifjúsági másodosztályban.

Több okból sem volt könnyű helyzetben Kudor Kitt együttese a mai mérkőzésen. Egyrészt az edző az első csapattal éppen Mosonmagyaróváron vívott nagyon fontos mérkőzést, – győztesen – így az előző idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan Kalocsai Erika vezényelte a lányokat. A csapatból két fontos láncszem hiányzott, sem az átlövő, Tamás Korina, sem a házi góllövőlista vezetője, Porkoláb Zsófi nem tarthatott az együttessel Vácra. Harmadrészt az ellenfél az a Dunakanyar Kézilabda Akadémia volt, amely vezeti a bajnokságot. Talán ilyen előjelek mellett nem meglepő, hogy a hazaiak már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, főképp a mieink hibájából élve. Czina Eszter tudott először két gólt szerezni a mieink közül, rajta kívül a betörésekből és hétméteresből eredményes Vámosi Anna szerzett három gólt az első félidőben. Sok támadást vezetett mindkét csapat, nem kellett sokáig várni a befejezésekre. Az utolsó két percben háromszor is betaláltak a mieink, így végül 24-12-t mutatott az eredményjelző az első harminc perc után.

Jól kezdődött viszont a második! Három perc után 3-2 volt ide ennek a játékrésznek a részeredménye, ám innentől kezdve ismét kezükbe vették az irányítást a jó játékosokból álló váciak. Több esetben a mieink hibáját kihasználva, gyors ellentámadásból találtak be. A mieink részéről az első félidőben is többször eredményes Vámosi Anna és Balllagó Lili nagyon júl találták meg a kapu felé vezető utat, főleg betörésekből. Mindenki lehetőséget kapott ezen a mérkőzésen, és végül tizenegy mezőnyjátékosból nyolcan szereztek legalább egy gólt. Ebben a játékrészben sem változott a játék képe, a hazaiak magabiztosan hozták le a találkozót. Ilyen előjelekkel nem voltak vérmes reményei a két pont megszerzésére, a rövid támadásoknak köszönhetően végül több mint hetven találat esett, amelyből huszonötöt szereztek a mieink. A jobb csapat megérdemelten nyert ezen a mérkőzésen.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 12. forduló:
Dunakanyar KA – DVSC SCHAEFFLER III. 48–25 (24–12)
DVSC: 
Cziczás N. – Nemes K., Vámosi A. 7 (2), Erdődi G. 3, Ballagó L. 6, Czina E. 3, Győrfi B. 2. csere: Tóth B. S. (kapus), Szilágyi Zs., Orsó Sz., Kőrösi E. 2 (1), Makay Cs. 2, Mátyás L.
Kalocsai Erika (megbízott edző): Sok eladott labdánk, technikai hibánk volt nyitott védekezéssel szemben, ezt könyörtelenül kihasználta a hazai csapat, emellett sajnos több ziccert is hibáztunk. Egy erős ellenféllel szemben játszottunk, de fontos volt, hogy a lányok végigküzdötték a mérkőzést.

Kiemelt partnereink