Újabb idegenbeli siker

Második idegenbeli bajnoki mérkőzésén is győztesen hagyta el a játékteret Csapó Erika ifjúsági együttese.

Jól kezdődött a szezon az DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági második osztályában szereplő csapata számára, a fővárosban tudtak diadalmaskodni. A múlt heti házi rangadó halasztásra került, így ismét utaznia kellett a lányoknak, ezúttal Szegedre. Az első mérkőzéshez hasonlóan itt is jól kezdtek a mieink, 9 perc után 6-2-re vezettek a mieink. A félidő közepétől pedig igazi adok-kapok alakult ki, potyogtak a gólok mindkét oldalon, a mieink részéről Repák Viktória és – főként értékesített hétméteresekkel – Filek Kornélia járt élen a gólszerzésben. A szünetre háromgólos debreceni vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrészt is a mieink kezdtek jobban, igaz ezúttal ez a lendület csupán négy percig tartott. Ekkor megtáltosodott a csongrádi együttes és tíz perc alatt a négygólos vendégvezetésből kétgólos hazai előnyt varázsoltak. A csapatmunka és a kapuban Kéki Zsófi teljesítményének javulása segítségével sikerült visszavenni a vezetést. Az utolsó öt percre így egygólos vezetéssel sikerült megérkezni, a két Petra, Buzás és Uzsoki góljaival azonban háromra nőtt a két csapat közti különbség. Habár az utolsó négy percben nem sikerült az algyőiek kapujába betalálni, végül minimális különbséggel, de nyerni tudtak akadémistáuink.

A győzelemhez egy másik kabalaállat, ezúttal egy, a Maros partján talált vadkacsa jártul hozzá! Várjuk a következő kabalaállatot, s úgy tűnik, vele együtt járó két bajnoki pontot!

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 3. forduló:
Fiatal Kézilabdások SE – DVSC SCHAEFFLER 31–32 (16–19)
DVSC:
Kéki Zs. – Filek K. 6 (4), Czakó B. 5, Buzás P. 3, Erdődi H. 5, Repák V. 7, Galsai D. 1. csere: Kovács B. (kapus), Magyar B., Uzsoki P. 3, Kovács N. 2.

Csapó Erika: Ezúttal sem volt ideális a felkészülésünk. A lányok mindent egy lapra feltéve játszottak, jól kiegészítették egymást, így csapatként küzdve nyertünk meg a mérkőzést. Kabalaállatot ezúttal is találtunk, egy egzotikus kacsa személyében.

Kiemelt partnereink