Tízes záróvizsga

Tízgólos győzelemmel zártuk az NB II-es szezont, igazi csapatként, felszabadult játékkal sikerült legyőzni a Lóci DSE együttesét.

Az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzésére készült az NB II-es csapatunk, amelyen az ellenfél az ózdi Lóci DSE volt. A mieink célja a bajnokság szép lezárása, illetve a dobogó elérése volt, amelyhez két pontot kellett szerezni a szezonzárón. Habár vendéggóllal indult a mérkőzés, főleg szélsőgólokkal sikerült válaszolni, gyorsan 5-1-es vezetésre tettünk szert. Ezután többször hibáztunk védekezésben, feljöttek egy gólra (5-4). Támadásban Panyi Anna átlövései és Sápi Boglárka betörései után voltunk eredményesek, ám ekkor még tartotta a lépést a lelkes vendégcsapat. Az utolsó tíz perchez érve sikerült három gólosra növelni az előnyt, a tizenegyedik gólt Panyi Anna nagyszerű, „elnézős” passza után Török Lilly szerezte. Hiába zárkózott egyre a Lóci, az utolsó öt percet Balogh Rebeka szép átlövése nyitotta, majd Sápi Boglárka betörésgólja zárta, hárommal vezettünk harminc perc után.

A második játékrészt kiválóan indították akadémistáink, az első tíz percben csupán egy gólt kapva – ebben nagy érdeme volt Kovács Noéminek is – hatot lőve. Panyi Anna átlövésekből, a frissen beállt Budai Fruzsi gyorsindításokból volt eredményes, gyorsan hét gólosra hízott a különbség a két fél között. Ekkortól kezdve igazán élvezték a kézilabdát a lányok, sokkal felszabadultabban játszottak. A félidő közepén Budai Fruzsi adta fel kínaira Koczka Lilinek, aki be is talált, szemet gyönyörködtető találat volt! És ha már adott egy szép gólpasszt, Budai Fruzsi maga is szerzett egy nagyszerű találatot, egy kipattanót szedett össze, majd cunderezett a bal alsó sarokba! Mindenki kapott játéklehetőséget, éltek is vele akadémistáink, Silye Nanda is lendületesen szállt be a mérkőzésbe, gyorsan szerzett is két gólt, illetve Vida Vivien is eredményes volt. A győzelem már nem volt kérdés, Poczetnyik Dóra kétszer volt eredményes a hajrában. Az utolsó éves akadémisták is jó megoldásokkal vétették észre magukat: Tusz Viktória fájó vállal is pályára lépett és több védést is bemutatott, és Barati Laura is szerzett gólt egy lerohanás után. Az utolsó másodpercekben aztán összejött a tíz közte, igazi csapatként könnyed győzelmet aratott az NB II. utolsó fordulójában a DVSC SCHAEFFLER U22!

Szép volt lányok!

Ezzel a győzelemmel biztosan a dobogón zárja a felnőtt harmadosztályt csapatunk, jó szájízzel zárva ezt a sorozatot! Nem kérdés, hogy a felnőtt mezőnyben nagyon sokat fejlődtek a lányok egyénileg és csapatként is, amelynek remélhetőleg sok hasznát veszik a későbbiekben!

NB II. Észak-Keleti csoport, 16. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22 – Lóci SE 36–26 (16–13)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 1, Barati L. 1, Sápi G. 1, Panyi A. 5, Koczka L. 4, Makó Z. 4. csere: Tusz V. (kapus), Sápi B. 5, Balogh R. 2, Török L. 2, Fodor V., Budai F. 6, Silye N. 2, Vida V. 1 (1), Poczetnyik D. 2. Edző: Győrvári Viktor

 

Kalocsai Erika (megbízott edző): Az első félidőben több hibával játszottunk, amelyek miatt nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani. A második játékrészben már sokkal felszabadultabban kézilabdáztunk, szép megoldások jellemezték támadásainkat. Mindenki kapott játéklehetőséget, örülök, hogy pozitívan sikerült zárni a szezont!

Kiemelt partnereink