Teljes nagyüzem az akadémián

Az ifjúsági után a másik két akadémiai csapat, a serdülő, illetve az U15-es együttes is elkezdte a felkészülést a 2021/2022-es szezonra.

A szokásjognak megfelelően a fiatalabbak előre engedték az idősebbeket, azaz a legidősebb akadémiai együttes, az ifjúsági csapat kezdte meg leghamarabb a felkészülést a következő szezonra. Július 19-én reggel találkoztak először a serdülők (2005-2006-os születésű lányok) és új együttesként az U15-ösök (2007-ben születettek). Mindkét társaság számára fizikai felmérésekkel és tesztekkel kezdődött a felkészülés, hasonlóan az ifjúsági együtteshez. A felmérések második etapja csütörtökön következik, pályateszteket végeznek a lányok. A Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ szakemberei által kidolgozott egységes felmérési rendszer végrehajtásában segítettek a NEKA munkatársai. A felmérések másnapjának délelőttjén orvosi vizsgálaton vettek részt a játékosok.

A szakmai stáb összetétele is változott, a serdülők edzője az előző évben az ifiket irányító Győrvári Viktor, míg az U15-ös együttes szakmai munkáját Márián Blanka irányítja. A serdülők keretéhez több olyan játékos csatlakozott, akik a nyári kiválasztótáboron vettek részt, míg az U15-ös lányok közül mindenki „új arc” volt, részben a kiválasztótáborból, részben a Debreceni-Sportcentrum Sportiskolából kerültek az akadémiára. A lányok a kiválasztótáborban már megismerkedtek egymással, így nem ismeretlenként köszöntötték egymást a felkészülés első közös programpontját jelentő felméréseknél.

A következő napokban több alkalommal is jelentkezünk képekkel és videókkal, továbbá interjúkkal honlapunkon, illetve a DVSC Kézilabda Akadémia közösségi oldalain.

Kiemelt partnereink