„Támadásban több mindent megvalósítottunk”

Az ifjúsági első osztály keleti csoportjának második helyén áll Győrvári Viktor együttese, akivel a szezon első felére pillantottunk vissza.

A szezon feléhez érkezett az ifjúsági első osztályban szereplő DVSC Kézilabda Akadémia csapata, amely az alapszakasz mérkőzések felét, tizenhárom találkozót játszott le. Az utánpótlás-bajnokságokat is jelentősen befolyásolta a vírushelyzet, egyrészt nagyon sok mérkőzést el kellett halasztani, másrészt sokan hiányoztak a szezon közben betegség vagy karantén miatt.

„Néhány mérkőzésen sajnos nem a legjobb összeállításban tudtunk felállni, volt olyan két nap, mikor összesen tíz ember került karanténba – jellemezte az őszi helyzetet Győrvári Viktor az ifjúsági első osztályú csapat vezetőedzője. – A fordulópontot az online oktatás bevezetése jelentette, ebből a szempontból azóta jelentősen javult a helyzet, ekkortól kezdve kevesebben hiányoztak.”

Szerencsére az őszre tervezett mérkőzések jelentős részét le tudta játszani az ifjúsági együttes, mindössze két találkozó „mínuszban” vannak a mieink, a Dunakanyar Kézilabda Akadémia éppen a héten érkezik Debrecenbe, a Szentendre elleni összecsapást márciusban pótolják. Ha az eredményeket nézzük, a második helyen áll a csapat, csupán a Ferencváros előzi meg a mieinket. A statisztikát tovább elemezve világosan látszik, hogy a támadás inkább erőssége akadémistáinknak, akik átlagosan több mint 34 gólt szereznek egy mérkőzésen.

„Támadásban több mindet megvalósítottunk, mint védekezésben, amelyet egyébként is nehezebb összerakni – mondta el a vezetőedző. – A támadás régóta meglévő páros-hármas kapcsolatokra épül, amelyek zömmel jól működtek. Több fiatal is a felnőttel edz, amely jó lehetőség nekik, hiszen teljesen más ingerek érik, mint utánpótlás tréningeken. Másik oldalon viszont taktikailag van egy kis deficit, hiszen kevesebbet tudunk együtt készülni, de ezt pótolni lehet azzal a dinamikával, amelyet hoznak felnőtt edzésről.”

A csapat teljesítménye hullámzó volt, amely részben köszönhető annak, hogy egyrészt vannak felnőttekkel edző játékosok, ifjúsági és serdülő korúak is a csapatban. A hullámvasút alja a listavezető otthonában érte az együttest, míg a tetejét Vácon tapasztalhatták meg az ifjúságiak.

„A legrosszabb mérkőzésünk a Ferencváros elleni volt, az volt egyértelműen a mélypont, míg a Vác ellen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, végig a hatvan perc alatt jól kézilabdáztunk – értékelt Győrvári Viktor. – Egyértelműen ez volt a két véglet a szezon eddigi részében.”

Az ifjúsági korú lányok nagyon jó közösséget alkotnak az egyel fiatalabbakkal, amely nem csoda, hiszen sok serdülő korú edz az ifikkel, sőt többen pályára is lépnek hétről-hétre.

„Szimpatikus brigád a mostani, az ifjúsági és serdülő korú játékosok egy nagyon jó szellemiségű közösséget alkotnak. – véli az edző. – A lányok tanulmányi eredménye is átlagon felüli, amely szintén fontos számunkra. Egyénileg változó, hogy mely területeken kell többet javulniuk, illetve, hogy milyen ütemben fejlődnek a lányok – ezek nagyban függenek például a növéstől, koordináltságtól. Ha összességében vesszük, a lányok lépegetnek előre a játék több elemében.”

Kiemelt partnereink