Szoros házi rangadó

Egymás ellen mérkőztek meg akadémistáink, Fábián Dávid serdülő együttese két góllal győzte le Csapó Erika csapatát.

A DVSC Kézilabda Akadémia két együttese is a serdülő harmadosztály F csoportjában szerepel, így tudható volt, hogy a két csapat kétszer is megmérkőzik egymás ellen ebben a szezonban. Egyben biztosak lehettünk, a debreceni csapatok két pontot fognak szerezni, nem mindegy, hogy milyen megoszlásban. Jobban kezdett a piros mezben pályára lépő Csapó Erika vezette együttes, Kiss Zsófi két góljával egalizáltak a fehérek. Fej-fej mellett haladt a két akadémista csapat, két gólnál nagyobb különbség nem alakult ki. Mindkét oldalon nyitott védekezést alkalmaztak, hatékony labda nélküli mozgásokkal ki lehetett alakítani ziccereket. A „hazai” oldalon Uzsoki Petra nemcsak góljaival, de gólpasszaival is hozzájárult csapata eredményességéhez, ám a félidőre így is a Fábián Dávid vezette együttes vonulhatott egy gólos előnnyel.

A második játékrész elején a fehér mezesek kerültek nagyobb előnybe, köszönhetően a végig agilisan játszó Antal Kinga jó betöréseinek, míg a piros mezben játszóknál Bordás Odett vezette ebben az időszakban csapatát. Igazi presztízsmérkőzéssé alakult a párharc, minkét oldalon nagy elánnal vetették bele a játékosok magukat a küzdelembe. Három perccel a vége előtt Antal Kinga gólja négygólos vendégvezetést jelentett, hiába nyerte meg 2-0-ra a végét Csapó Erika csapata, a fehér mezesek járhatták el az örömtáncot. 

Serdülő III. osztály F csoport, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER II. DVSC SCHAEFFLER III.  20–22 (9–10)
DVSC II.: Fekete D. – Vida M. 3, Bordás O. 8 (3), Uzsoki P. 3, Koncz K. 2, Pók P. 1, Magyar B. 1. csere: Pócsi E., Hajzer H., Soós L. 1, Molnár T. 1. Edző: Csapó Erika
DVSC III.: Kiss A. – Pardi D. 3, Antal K. 7, Fehér V. 5 (4), Pócsi B. 1, Kiss Zs. 4, Siető D. 1. csere: Somosi V. 1, Szarka Z., Vida Vanessza. Edző: Fábián Dávid

Csapó Erika: Gratulálok az ellenfelünknek, felvették velünk a harcot, minket pedig talán a nyári felkészülési mérkőzésen aratott győzelem kissé elaltatott, illetve nélkülöznünk kellett egyik kapusunkat. Szolgáljon ez a mérkőzés számunkra jó tanulságként!

Fábián Dávid: Örülök a győzelemnek, nagyon lelkesen kézilabdáztunk a mai napon, csapatként sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban. További pozitívum, hogy amikor vezettünk, nem roppantunk össze, elhittük, hogy győzhetünk ezen a mérkőzésen. Amit kértem védekezésben és támadásban, azt nagyon jól megvalósították a lányok. Egy kicsit sajnálom, hogy ezen a találkozón nem tudtam mindenkinek játéklehetőséget adni.

Kiemelt partnereink