Semmi sem sikerült

Ez nem a mi napunk volt: sima vereséget szenvedett a több sebből is vérző DVSC SCHAEFFLER U22 Mátészalkán az NB II.-ben.

Nem kezdődött jól a nap, hiszen kiderült, Sápi Boglárka nem tarthat a csapattal Mátészalkára, a nagyon fontos NB II-es bajnoki mérkőzésre. Sajnos vele együtt több hiányzója is volt ezen a napon, nem jó előjelekkel indult meg a mérkőzés. Az a mérkőzés, amely – mint végül kiderült – hosszú idő nem lesz zárt kapus, jöhettek néző a találkozóra. Ez új helyzetet teremtett, hiszen tavaly ősz óta nem voltak nézők a csarnokokban. Gyors gólváltásokkal kezdődött az összecsapás, ami a nagyobb probléma, hogy 2-2 után egyértelműen átvette az irányítást a szabolcsi csapat, a 9. percben már 6-2-t mutatott az eredményjelző. Ekkor Győrvári Viktor időt kért, főleg Makó Zoé tudott eredményes lenni, – az első öt gólból négyet ő szerzett – a félidő derekán lévő 9-6 már jobban mutatott. Ezer sebből vérző csapatunkat újabb csapás érte, sajnos ekkor bokasérülést szenvedett az átlövő Panyi Anna: jobbulást kívánunk neki! Türelmesen játszottak a hazaiak, végül megtalálva a megfelelő helyzetet, sajnos a mieink nem igazán találták az utat a vendégkapuhoz. Kezdett nőni a különbség, holott két büntetőt is hibázott a Mátészalka. Támadásban ekkor Sápi Grétit sikerült megtalálni, aki élt is a lehetőségekkel, sajnos a védekezés és a kapusteljesítmény továbbra is jócskán hagyott kívánni valót maga után. A hajrá aztán nagyon rosszul sikerült, így 17-9-es félidei eredménnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt Kelemen Dorina góllal és gólpasszal kezdte, azonban a hétgólos hátrányt nem tudtuk lejjebb faragni. Könnyedén hatolt át a mieink védekezésén a jó erőkből álló Mátészalka, amelynek rutinosabb játékosai jól mozgatták a fiatalabbakat, így nőni kezdett a különbség. Több volt akadémista, illetve debreceni nevelésű játékos is feltűnt a hazaiaknál, és ezen a napon jól is játszottak. Egy-két jó megmozdulásnak örülhettünk, mint például Fodor Veronika labdaszerzései. A második félidő felénél szintén nagy rohamot indítottak a vendéglátók, ha addig volt bárkinek bármilyen kétsége a mérkőzés kimenetelét illetően, azt eloszlatta a Mátészalka, tíz gól fölé emelve a különbséget. Természetes, hogy a nézők újbóli megjelenése a csarnokokban pozitív dolog, azonban kissé érthetetlen dolog, hogy tíznél nagyobb vezetésnél miért kell minden egyes játékvezetői ítéletet hangosan megkérdőjelezni és az ellenfél utánpótlás korú játékosait kritizálni. A hajrában még Fodor Veronika ügyes megoldásai jelentették a pozitívumot, azonban elmondható, hogy ezen a napon sajnos nem sok minden sikerült. 35-21 lett a végeredmény a hazaiak javára, amely után már csak matematikai esély van a bajnoki cím megszerzésére. Sajnos ezen a napon nem sikerült semmi, a játék minden elemében felülmúlt minket a Mátészlka együttese, amely ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Ezt a teljesítményt mindenképp ki kell javítani a hátralévő összecsapásokon!

NB II. Észak-Keleti csoport, 19. forduló:

Mátészalka MTK – DVSC SCHAEFFLER U22 35–21 (17–9)
DVSC: Tusz V. – Rácz P., Silye N. 1, Sápi G. 4, Barati L., Panyi A., Makó Z. 5 (2). csere: Kovács N. (kapus), Koczka L. 3, Balogh R. 2, Kelemen D. 2, Fodor V. 3, Vida V. 1 (1), Budai F. Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Ebben az összeállításban nagyon hullámzó teljesítményre vagyunk képesek, volt olyan mérkőzés, mikor nagyon jól játszottak, de ma semmi nem sikerült. Sajnos tíz perc alatt eldőlt a sorsunk, mikor olyanokat hibáztunk támadásban és védekezésben, amely az önbizalmunkat, teljesítőképességünket meghatározta a mérkőzés további részében. Igazából felvillanásaink voltak csak, a játék egyik elemében sem nyújtottunk jó teljesítményt. Sajnos nem mehetek el szó nélkül a hazai nézők játékosainknak címzett nem túl sportszerű megnyílvánulásai mellett!

Kiemelt partnereink