Sápi Boglárka: Át tudjuk adni a tapasztalatot a többieknek

Az ifjúsági csapatban egyértelműen meghatározó szerepet tölt be Sápi Boglárka, aki már a felnőtt első osztályban is bemutatkozott.

Az idei év kétségkívül speciális a sportban is, hiszen a járványhelyzet sok esetben felborította a versenynaptárat, a felnőtt bajnokságok mellett az utánpótlásban sincs olyan bajnokság, amelyben ne került volna halasztásra mérkőzés. Egy sportoló számára is teljesen új helyzetet hozott ez az év, kérdés, hogyan élik meg ezt.

„Minden bizonytalan, hiszen folyamatosan edzünk, de lehet, hogy az utolsó pillanatban tudjuk meg, hogy elmarad egy meccsünk – vázolta fel a jelenlegi állapotot Sápi Bogi az ifjúsági csapat irányítója. – Nem tudjuk, mikor lehet pótolni, minden bizonnyal a szezon vége felé sok meccset kell játszani. Ez az időszak inkább mentálisan megterhelő, fizikálisan rendben vagyunk, hiszen edzünk folyamatosan, ráadásul az NB II-ben nagyrészt meg voltak tartva a mérkőzések.”

Az nem szokatlan, hogy akadémistáink több bajnokságban is szerepelnek, nincs ez másképp Bogi esetében is, aki az ifjúsági első osztály mellett a felnőtt NB II-ben is meghatározó egyénisége csapatának, a két versenysorozatban összesen 11 mérkőzésen 58 gólt lőtt.

„Az ifjúsági első osztályban meccsről-meccsre fejlődtünk, sajnos a Fradi ellen belefutottunk egy nagyobb vereségbe. Jobb meccsre számítottunk, nagyon vártuk a találkozót, sajnálom, hogy ilyen vereség lett, egyszerűen nem jött össze semmi – tekintett vissza Bogi. – Az NB II-ben a cél feljutás, amelyhez nyerni kell az elkövetkező mérkőzéseket, hiszen a négy győzelem mellett a Hatvan ellen egy góllal kaptunk ki, a Füzesabony ellen pedig tartalékos összeállításban szenvedtünk vereséget.”

A 18 éves játékos nyáron már a felnőtt csapattal kezdte meg a felkészülést, sőt a Szombathely elleni győztes mérkőzésen bemutatkozott a felnőtt első osztályban.

„Már az is sokat jelentett, hogy a keretbe bekerültem, de rövid időre pályára is léphettem, az hatalmas élmény volt – mondta el az irányító. – Több társammal együtt én is napról-napra ott edzek a felnőttel, amely számomra nagy fejlődési lehetőség. Amikor megyünk az ifivel, akkor át tudjuk adni a tapasztalatot a többieknek. Ha kérdeznek valamit, elmondom a véleményemet, és már kaptam visszajelzést, hogy örülnek, ha segítek nekik. Eleinte nagyon furcsa volt ez a szerep nekem, de nagyon jó érzés, hogy számítanak rám a fiatalabbak. Nemrég még én kértem tanácsot, most pedig már én adok.”

Az évnek ennek a szakasza már főleg az ünnepekről szólnak. A Sápi-családban két akadémista is van, Bogi ikertestvére, a beálló poszton szereplő Gréta már szintén bemutatkozott a felnőtt csapatban.

„Grétával már voltunk vásárolni, mindenféle karácsonyi cuccot vettünk. A járvány miatt szűk családi körben ünneplünk. Mi is kivesszük a részünket a készülődésből, én inkább a konyhában segítek anyának, Gréta pedig apával takarít – avatott be a családi munkamegosztásba Bogi. – A tervek szerint mézeskalácsot fogunk készíteni, de halászlé nálunk mindig van az asztalon.”

Kiemelt partnereink