Rosszul sikerült rajt

Első, másodosztályban lejátszott mérkőzésén nagyarányú vereséget szenvedett a tavaly még harmadosztályban szereplő Kudor Kitti vezette együttes.

A Kudor Kitti vezette ifjúsági másodosztályban szereplő együttes két mérkőzését is el kellett halasztani a szezon elején, így a csapat először a harmadik fordulóban, a váci Dunakanyar Kézilabda II. ellen lépett pályára. A mieink a tavalyi szezonban még a harmadosztályban kézilabdáztak – igaz néhány vereség mellett többnyire fölényes győzelmeket arattak – az idei szezonban már a jóval erősebb színvonalat képviselő második ligában indulhattak. Az sem volt jó előjel, hogy a vendég váciak az eddig lejátszott mérkőzéseiken húsz, illetve huszonkét góllal diadalmaskodtak. Mindezek tudatában kissé meglepő, de a mieink kezdtek jobban, a 3. percben 2-0-t mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve azonban megmutatta igazi erejét a vendégcsapat, a 10. percben már 3-7 volt az állás. Sajnos a mieink sokat hibáztak a támadásokban, ezt kihasználta a DKA és gyors ellentámadásokból szerzett találatokkal egyre inkább növelte a különbséget. Sajnos sem a cserék – kapuban és mezőnyben egyaránt – sem pedig a két beállóra való átállás nem segített, a szünetre tizenöt gólos váci vezetéssel vonulhattak a csapatok.

Az első félidő alapján nem volt kérdés, hogy melyik a jobb együttes, akadémistáink célja az lehetett, hogy a második félidőben felvegye a jobb erőkből álló vendégek tempóját. Minden bizonnyal mentálisan próbálta meg felrázni övéit Kudor Kitti, ám a második játékrész első hat percét továbbra is a vendégek uralták. Ekkor azonban elkezdett agresszívabban védekezni és tudatosabb támadásokat szervezni a hazai csapat. A mérkőzés hátralévő részében sikerült a tudáskülönbséget eltűntetni és ebben az időszakban partiban tudtunk lenni a váciakkal. A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a második félidőt sikerült döntetlenre hozni. A jobb csapat nyert, azonban az első félidei játékon mindenképp javítani kell a következő mérkőzéseken.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 3. forduló:
Fiatal Kézilabdások SE – DVSC SCHAEFFLER 24–39 (9–24)
DVSC: 
Cziczás N. – Porkoláb Zs. 5 (1), Vámosi A. 2, Ballagó L. 5 (1), Erdődi G. 4, Czina E., Makay Cs. csere: Tóth B. S. (kapus), Tamás K. 4, Nemes K. 2, Győrfi B., Orsó Sz. 1, Szilágyi Zs. 1, Katona O., Mátyás L.

Kudor Kitti: Nem kérdés, hogy a jobb csapat nyerte a mérkőzést, ami fájó, hogy már az első félidőben jelentős különbség alakult ki a két csapat között. A félidőben próbáltam mentálisan felrázni az együttest, az első félidei gyenge teljesítmény után a második játékrészben felfedeztem tudatos elemeket a támadásban, a védekezésünk nagyban javult. Több, mint hat hónap után léptünk pályára tétmérkőzésen, ez meglátszott a teljesítményünkön. Ebből a mérkőzésből sokat lehet tanulni, a második játékrészre pedig építeni is lehet.

Kiemelt partnereink