Rémálom a Népligetben

A játék minden elemében alulmaradt a listavezető Ferencváros ellen, csúfos vereséget szenvedett az ifjúsági első osztályú együttes.

Az ifjúsági mérkőzés előtt megrendezett szoros serdülő mérkőzés után reménykedhettünk abban, hogy ifistáink is komolyabb küzdelemre késztetik a Ferencvárost. Hozzá kell tenni, hogy a hazaiak keretében több olyan játékos is volt, aki már Bajnokok Ligája mérkőzésen is szerepelt, nem beszélve a hazai első osztályú találkozókról. A DVSC felnőtt keretének két 2001-es születésű, tehát az ifjúságiaknál pályára léphető két játékosa, Petrus Mirtill és Vámosi Panna is a csapattal tartott, mindketten jelentős mérkőzéshiánnyal küzdenek, hiszen az elmúlt több, mint egy hónapban egy alkalommal lépett pályára az első csapat. Habár a Fradi kezdett jobban, azért a mieink is elkezdték a gólgyártást, a második találatot rögtön Vámosi Panna szerezte. Ilyen összeállításban nem nagyon lépett még pályára az ifi együttes, ez már az elején is érződött, ám ekkor jól találtuk meg az agilis Sápi Grétit, akit eredményesen is zárta akcióit. Tartott a mieink lendülete, a 12. percben Vámosi egyenlített (6-6), ekkor mintha elvágtak volna valamit… Sorra jöttek a meg nem értések védekezésben, támadásban pedig ötlettelennek tűnt a játék az erős fallal szemben. A 20. percben már öttel mentek a házigazdák, ezt a különbséget sikerült tartani a következő percekben. Többféle felállást is megpróbált Győrvári Viktor, azonban a szünetig újra rátettek a zöldek egy lapáttal, 20-12-vel fordulva.

A második félidő rémálomszerűen folytatódott, gyorsan eldőltek a fontos kérdések, nemhogy közelebb férkőztünk volna, a két csapat közti távolság tovább nőtt. Szinte ellenállás nélkül szerezték sorra a találatokat a zöld-fehérek, ami még ennél is fájóbb, hogy a mieink alig-alig találtak a kapuba, egyrészt a kiváló hazai védekezés, másrészt a szintén nagyon jól védő kapusaik miatt. Egyre mélyebbre kerültek a mieink, és ahogy ilyenkor szokott, a kapufák kifelé pattantak, hazai oldalon pedig minden megoldást eredményes volt. Sajnos csapatként sem sikerült kilábalni a helyzetből, nem volt olyan eleme a játékban, amelyben akárcsak közelében lettünk volna a hazaiaknak. Egyedült a beállójátékban lelhettünk pozitív elemeket, az első játékrészben Sápi Gréti, a másodikban Török Lilly tudott többször eredményes lenni. Tíz perccel a vége előtt már húsz volt a különbség, az utolsó tíz perc egyetlen pozitívuma, hogy ezt csupán egyel sikerült megfejelnie a fővárosiaknak, nagyon fájó, 43-22-t mutatott a mérkőzés végén az eredményjelző.

Ez a mérkőzés nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sajnos ezen a napon nem tudtunk megfelelő ellenfelei lenni a bajnokság legerősebb csapatának számító Ferencvárosnak. Nem kérdés, hogy ez az együttes ennél sokkal többre képes és biztosak lehetünk benne, hogy ez be fogja még mutatni tétmérkőzésen.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:
Ferencvárosi TC – DVSC SCHAEFFLER 43–22 (20–12)
DVSC: Torda V. – Makó Z., Sápi B. 3, Sápi G. 3, Csernyánszki L. 2, Vámosi P. 5 (1), Petrus M. 1, csere: Haja D. 2, Barati L., Török L. 5, Silye N. 1, Koczka L., Budai F. 1.
Győrvári Viktor: Ez a találkozó bőven benne van pályafutásom három legrosszabb mérkőzése között.

Kiemelt partnereink