Rangadó a Viharsarokban

Márián Blanka serdülőegyüttese a nagy rivális Békéscsaba otthonában lép pályára, amely mérkőzésen megszerezheti a céljai eléréséhez fontos két pontot.

Nehéz mérkőzésen vannak túl serdülőink, akik a vártnál szorosabb összecsapáson egy góllal múlták felül a Dunakanyar Kézilabda Akadémia együttesét. Nem vitás, hogy a múlt héten nyújtott teljesítménynél többre képesek Márián Blanka tanítványai, de vajon miben kell ehhez változni?

„Mindenféleképpen hozzáállásban, ami alatt nem azt értem, hogy ne készültünk volna belőlük, viszont nem égtünk azon a hőfokon, amivel egy ilyen rangadót szoros végjáték nélkül meg lehet nyerni – summázta az előző mérkőzés tapasztalatait Vera. – Védekezésben a mélységi lábmunkában kell mindenképpen javulnunk.”

Január 26-án tizenkét gólos sikert arattak a mieink a Békéscsaba ellen, felülmúlva ellenfelüket a játék minden elemében. Szokták mondani, hogy minden mérkőzés más, ráadásul ezúttal idegenben kell pályára lépni a minden évben nagy riválisnak számító Békés megyeiekkel szemben.

„A januári, hazai pályán megszerzett viszonylag magabiztos győzelem annak is köszönhető, hogy volt hiányzó játékosuk – mondta el a beálló. – A Békéscsabának ismert a stílusa, de azon leszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

A 2005-ös születésű – tehát még jövőre is serdülő korú – játékos tizenhárom mérkőzésen egy híján ötven gólt szerzett a serdülő első osztályban. A beálló ma már sok mozgással és szemfüles megoldásokkal is igyekszik meglepni ellenfeleit, viszont saját bevallása szerint is sokat változott a játéka az évek alatt.

 „Eleinte inkább a pozíciós játékot erőltető beállók közé tartoztam, segítettem az átlövőknek egy-egy zárással, de ekkor még csak a sötétben tapogatóztam, hogyan is kell ezt csinálni – elevenítette fel emlékeit Vera. – Az edzők, valamint a csapattársak sokat segítettek, így már inkább mozgó beállónak mondanám magam, aki a páros kapcsolatokban is jobban részt tud venni. Viszont, ha egy figura, vagy az edző megköveteli, akkor „szoborrá” válok, segítve az átlövők munkáját. Az erőnléti edzésekből tudom meríteni a zárásokhoz szükséges fizikai erőt, az elmozgások a gyorsaságomból és szemfülességből adódhatnak.”

A Békéscsabai Előre NKSE – DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést február 21-én, 17 órakor rendezik meg, a találkozót a hazai klub hivatalos Facebook oldalán közvetíti. A mérkőzés előtt honlapunkon megosztjuk az összecsapás linkjét.

Kiemelt partnereink