Oda a veretlenség

Ezen a napon nem sikerült semmi, ötgólos vereséget szenvedett ifjúsági együttesünk Vácon.

Két veretlen csapat találkozott Vácon, a mieink a Váci NKSE együttesével küzdöttek meg az ifjúsági első osztály negyedik fordulójában. Utólag visszagondolva nagyon jól kezdtünk a mérkőzést, hiszen öt perc után 3-2-re vezettünk, apró részsiker. Innentől kezdve mintha elvágták volna a filmet, se kép, se hang… Tucatnyi perc után már 8-3 volt az eredményjelzőn, nem nézett ki jól a játék képe, ám ekkor még gondolhattuk, hogy ez változhat. A két szélső Makó Zoé és Ináncsi Fruzsi jó százalékban értékesítették ziccereiket, azonban összességében a támadójátékot sok technikai hiba és pontatlanság jellemezte. A félidő vége felé normalizálódott a helyzet, de bő egy perccel a vége előtt hiába zárkóztunk fel mínusz kettőre, nem sikerült az utolsó minutum, négygólos előnnyel vonulhatott a Váci NKSE pihenőre.

Ekkor gondolhattuk, hogy a második félidőre másképp érkezik ki a csapat. Nem így lett, öt perc alatt hárommal növelték a lelkesen és jól játszó váciak. A teljes összeomlás pedig a tízgólos hazai vezetésnél csúcsosodott ki, ekkor nem nagyon lehetett ráismerni a szezon eddigi részében más tempóban és pontossággal kézilabdázó együttesre. Apró fény pilácsot jelentett a szélső, Rácz Panna játéka, aki ezen a mérkőzésen mind az öt helyzetét gólra váltotta, harcosan és jól játszott. Amikor már tízzel vezet az ellenfél, akkor már nem szabad a részeredmény bűvöletében élni, hanem meg kell próbálni faragni a hátrányból, kirángatni magunkat az aktuális helyzetből. Ez sikerült, harcosabb védekezéssel és valamelyest pontosabb támadójátékkal közelebb férkőztünk ellenfelünkhöz, végül ötgólos különbségnél állt meg a számláló.

Első vereségét szenvedte, némiképpen váratlanul ifjúsági együttesünk, amely a mai mérkőzésen nem találta igazi arcát. Nem kérdés azonban, hogy ennél sokkal többre képesek ezek a lányok, ezt bizonyították már korábban is, és ezt a mai mérkőzést ki kell javítani a következő találkozókon!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 4. forduló:

Váci NKSE–DVSC SCHAEFFLER 30–25 (15–11)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 5, Silye N. 4, Csernyánszki L. 3 (1), Fodor V. 1, Panyi A. 3, Makó Z. 5. Csere: Reszegi E. (kapus), Lakatos P., Ináncsi F. 2, Kelemen D., Tóth G. 1, Poczetnyik D., Kiss L. 1, Erdődi H.

Kudor Kitti: Az első félidőben elbizonytalanítottuk saját magunkat, a jó erőkből és okosan játszó ellenfelünket pedig fellelkesítettük. Az egész mérkőzésen sok technikai hibát vétettünk, a védekezésünk most először nem működött egyáltalán. Bízom benne, hogy jókor jött ez a pofon, mindenkitől sokkal jobb egyéni teljesítményre lesz szükség a továbbiakban!

Kiemelt partnereink