Nagyobb tempóban

Nagy iramot diktálva magabiztos győzelmet aratott a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági csapata a PC Trade Szeged ellen.

Csapatépítő süteménysütésen vett részt a lányok egy része, így indultak neki a hosszú szegedi túrának. Lendületesen kezdtek a mieink, jó védekezés, majd hatékony gyors ellentámadás volt a recept: Torda Vani szép védéseket mutatott be, amelyeket a Sápi Bogi-Panyi Anna-Csernyánszki Lili hármas villámgyorsan gólra váltott. Hamar kialakult az 5-6 gólos előny, ezt azonban tudta tartani a szegedi együttes, köszönhetően annak, hogy feljavultak támadásban. A félidő kétharmadánál Kelemen Dorina szállt be és rögtön jó megoldásokkal – többek között három góllal – vétette észre magát. A félidő végére kialakult a tekintélyes, tízgólos különbség.

A második félidő elején igen masszívan kezdtek akadémistáik, Tusz Viki valósággal lehúzta a rolót, míg támadásainkat rendszerint góllal tudtuk befejezni. Ekkor már a szélsők is villámgyorsan indultak, Szabó Dorina gólja pedig már a harmincadik debreceni találat volt a 47. percben. Egyre nőtt a különbség a két együttes között, ráadásul nálunk akárkit cserélt be Győrvári Viktor, az adott játékos mindig tudott hozzátenni a csapat játékához. A mérkőzés hajrájához közeledve Koczka Lili és Sápi Bogi jó megoldásainak örülhettünk, először az 56. percben alakult ki húsz gólos különbség. Nagyon meggyőző fölénnyel győztek az ifjúsági első osztályban akadémistáink, akik így továbbra is veretlenek a bajnokságban.

Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés 8. forduló:

PC Trade Szeged – DVSC SCHAEFFLER 20–42 (10–20)

DVSC: Torda V. – Budai F. 1, Sápi B. 7 (1), Panyi A. 7, Sápi G. 1, Csernyánszki L. 7, Makó Z. 3. csere: Tusz V., Török L. 2, Barati L. 2, Koczka L. 5, Kelemen D. 4, Szabó D. 3.

Győrvári Viktor: Néha a támadás-befejezéseknél dekoncentráltak voltunk, de összességében sikerült jó ritmusban kézilabdázni. A mérkőzés egyik legnagyobb pozitívuma a védekezésünk javuló minősége, illetve a második félidő elején Tusz Viki jó teljesítménye.

Kiemelt partnereink