Megosztoztunk a pontokon

Öt perccel a vége előtt még néggyel vezetett, ám végül döntetlent játszott a DVSC SCHAEFFLER U22 a Hatvan ellen az NB II. Észak-keleti csoportjában.

Tavaly novemberben találkoztunk a Hatvan ellen, akkor egy rendkívül szoros mérkőzésen egy góllal maradtunk alul – a hatvaniak ideiglenes hazai pályáján – Füzesabonyban. Ezúttal mindkét együttes vereséggel érkezett a mostani meccsbe, a mieink ráadásul simán maradtak alul Mátészalkán. Nem mondhatni, hogy gólerősen kezdtek volna a csapatok, a hatodik percben 2-2 volt az állás, mindkét oldalon több hiba csúszott a támadásokba. Akadémistáink tudtak ellépni, a Sápi páros kapcsolat (Bogi passzolt Grétinek) nagyon jól működött, a 13. percben 6-3 volt ide. Összeállt a mieink védekezése, többször jól „lövettük bele” a hatvaniakat a sávokba, amely lövéseket Tusz Viki magabiztosan védett. Küzdött egymással a két csapat, mindkét oldalon próbálgatta a legjobb felállást az edző, forgatva csapatát. Sajnos a félidő második felében nem működött olyan jól a védekezés, a vendégek átlőttek minket, míg nálunk továbbra is a legnagyobb veszélyt Sápi Gréti jelentette. Egy-egy szép felvillanást láthattunk Balogh Rebitől, Panyi Annától és Koczka Lilitől is, így továbbra is a fehér mezben pompázó akadémistáink vezettek. A hajrában már vészjóslóan közeledett az ellenfél, a végső szót a játékrészben Rácz Panna mondta ki, ezzel egy gól ide az első harminc perc után.

A második játékrész elején érintetlenek maradtak a kapuk, az első találatra négy percet kellett várni, sajnos a vendégek voltak eredményesek. Panyi Anna szép átlövése után Makó Zoé duplázott, három góllal vezettünk, ekkor úgy tűnt, hogy a mieink magukhoz ragadják a kezdeményezést, ám a szívós vendégek nem engedték lerázni magukat. A Hatvan nyitott védekezésre váltott, a zavarójuk valóban jól zavart, amelynek hatására kevésbé is találtuk a kapu felé vezető utat. Ismét a beállók voltak eredményesek, Sápi Gréti góljával visszavettük a vezetést a 17. percben, majd Fodor Vera is szerzett gólt, jobbszélről. Ismét gólcsend következett, majd szép támadásokat vezetve háromszor is eredményesek voltak akadémistáink, így öt perccel a vége előtt négy gól volt az előnyünk. Ekkor sajnos a mieink nem tudták eldönteni a találkozót, a vendégek pedig utolsó erőtartalékjaikat felhasználva elkezdték a felzárkózást. A hajrában két esetben is elvették tőlünk a labdát a játékvezetők, igencsak kétes szituációban… Sajnos nem sikerült az i-re feltenni a pontot, az utolsó percben pedig hét a hat ellen támadtak a hatvaniak, akik be is találtak, kialakítva a 22-22-es végeredményt.

A mai napon sokkal jobb játékot produkált a csapat, mint Mátészalkán, majdnem végig vezetve a mérkőzésen végül egy pontot sikerült szerezni a Hatvan ellen. A Heves megyeiek ellen három pontot vesztettek a mieink, holott mindkét mérkőzést – egy kis rutinnal – meg lehetett volna nyerni.

NB II. Észak-Keleti csoport, 10. forduló:
DVSC SCHAEFFLER U22 OKTAT60 Hatvani KSZSE 22–22 (12–11)
DVSC: Tusz V. – Rácz P. 2, Barati L., Silye N, 1, Sápi G. 6, Koczka L. 4 (2), Makó Z. 4 (2). csere: Kovács N. (kapus), Sápi B. 1, Balogh R. 1, Panyi A. 2, Kelemen D., Fodor V. 1, Budai F. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: A mérkőzés az eredmény szempontjából bosszantó, hiszen vezettünk négy góllal öt perccel a vége előtt, azonban a mutatott játék sokkal jobb volt, mint a Mátészalka ellen. Az bánt, hogy nem tudtuk eldönteni a végjátékban a találkozót, egy sikeres momentum kellett volna.

Kiemelt partnereink