Meggyőző fölény a megyei rivális ellen

A kezdeti bizonytalanság után stabil védekezést bemutatva meggyőző fölénnyel győzte le a Kalmár Zoltán DSE együttesét a Fábián Dávid vezette serdülőegyüttes.

Két nyolcpontos csapat találkozott a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, hozzátéve, hogy a mieink négy találkozón szereztek ennyi pontot, míg a balmazújvárosi Kalmár Zoltán DSE öt mérkőzést játszott, egyetlen vereségüket a Heves ellen szenvedték el. Nem is kezdtek rosszul a fiatalabb játékosokat felvonultató vendégek, az első percekben láthatóan nem kedvezett a mieinknek az ellenfél kellemetlen, nagyon nyitott védekezése. Kevés volt a labda nélküli mozgás, akadozott a mieink támadójátéka, míg a balmazújvárosiak a nyolcadik percben már ötödik góljukat lőtték. Ekkor varázsütésre változott meg a játék képe, akadémistáink labda nélküli befutásokkal, – ebben főleg az egész mérkőzésen nagyon eredményes Pardi Dóra járt az élen – mozgásokkal fel tudták bontani az addig stabilan teljesítő vendégvédelmet, míg Kiss Alina stabil teljesítményt nyújtott a kapuban. Egyre inkább nőtt a különbség a két csapat között, köszönhetően annak, nagyon összeállt Fábián Dávid csapatának védelme a félidő második felére.

Antal Kinga gólja nyitotta a második játékrészt, a vendégek először a félidő ötödik percében találtak be. Érezhetően kezdett fáradni az ellenfél, a mieink fizikai fölénye ebben az időszakban egyre inkább érvényesült. Ráadásul vendégek két hétméteresből két alkalommal sem tudtak túljárni Kiss Alina eszén. Jól találták meg a helyzeteke a lányok, a fáradó ellenféllel szemben pedig már az egy-egyezések is sokkal hatékonyabban voltak. A debreceni edző minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, a kevés lőtt gól ellenére két mezőnyjátékosok kívül mindenki eredményes volt. Magabiztos győzelmet arattak a lányok, a 11 kapott gól pedig önmagáért beszél a Kalmár Zoltán DSE-vel szemben, amely együttes az eddigi mérkőzésein közel 24 gól átlagolt. A mieink ezzel hatodik győzelmüket aratták a bajnokságban!

Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés 6. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Kalmár Zoltán DSE 23–11 (11–7)
DVSC: Kiss A. – Pardi D. 7 (2), Kiss Zs. 1, Pócsi B. 1, Makay Cs. 3 (2), Antal K. 7, Siető D. csere: Fehér V., Babrik E., Smider D. 1, Drágár T. 1, Tóth D. 1, Vida Vanessza 1.

Fábián Dávid: A nyitott védekezést nagyon jól alkalmazó csapat ellen léptünk pályára, amely számunkra kellemetlen volt, főleg az elején. A labda nélkül mozgás volt a kulcs, és mikor elkezdtük alkalmazni, akkor az eredményben is meglátszott. A védekezésünk nagyon jól működött, stabil kapusteljesítménnyel párosult, folyamatosan felőröltük őket és a végére alakult ki ez a nagy különbség. Annak örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni és mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához.

Kiemelt partnereink