Már az első félidőben eldőlt

Második hazai mérkőzésén is magabiztosan nyert a DVSC SCHAEFFLER U22 csapata az NB II-ben.

Nem számíthattak könnyű mérkőzésre a mieink, hiszen az aktuális ellenfél, a Vitka SE együttese korábban döntetlent játszott azzal a Füzesabonnyal, amellyel a mieinknek meggyűlt a baja. Kezdetben egyik oldalon sem volt túl hatékony a védekezés, egymás után potyogtak a gólok. Kezdetben főleg Sápi Bogi betörései és a szélre kijátszott akciók és Rácz Panna befejezései voltak eredményesek. Kissé nyitottabb védekezést alkalmaztak a vendégek, főleg a két átlövőre léptek ki mélységben, így beállósaink, Török Lilly és Sápi Gréti gólokat lőttek és hétmétereseket harcoltak ki. A mieink egyre nagyobb előnyt építettek fel, amelyben nagy szerepe volt a több ziccer mellett átlövéseket és hétmétereseket is hárító Torda Vanesszának. Az előnyszerzés olyan jól sikerült, hogy a félidő utolsó percében már tíz is volt közte, igaz az utolsó másodpercekben kissé elaludt a védelmünk, így kilenc gólos előnnyel vonultak a mieink az öltözőbe.

Nem igazán kezdtek jól a második játékrészben akadémistáink, hat perc alatt három góllal csökkent az előnyünk. Ekkor magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok és Haja Dóri vezetésével újra tíz volt közte. Folyamatosan forgatta csapatát Győrvári Viktor, mindenki hozzátett legalább egy-két jó megmozdulással a csapat teljesítményéhez. Az utolsó negyedórában Poczetnyik Dóri játéka volt üde színfolt, míg védekezésben az utolsó nyolc percet kivéve stabil tudott lenni a csapat. A hajrához érve ismét csökkent az előnyünk, ám ebben az időszakban sem forgott veszélyben a két pont. A mérkőzést végül Balogh Rebi egy-egyezése, majd gólja zárta le, hétgólos győzelmet arattak mieink a Vitka SE ellen. Fiataljaink három találkozó után két győzelemmel állnak a felnőtt harmadosztályban.

NB II. Észak-Keleti csoport, 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22 Vitka SE 35–28 (19–10)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 3, Barati L. 2, Török L. 2, Haja D. 6 (1), Koczka L. 3, Makó Z. 1. csere: Tusz V. (kapus), Sápi B. 4 (1), Sápi G. 2, Kelemen D. 4, Budai F. 2, Szabó D. N. 1, Poczetnyik D. 4, Balogh R. 1, Vida V. Edző: Győrvári Viktor

 

Győrvári Viktor: Jól játszottunk a találkozón. Mérkőzések óta jó a védekezésünk, a mai napon ez jó kapusteljesítménnyel párosult. Támadásaink is jól működtek, akár egyéni teljesítményből, akár páros kapcsolatokból tudtunk eredményesek lenni, viszont gyors ellentámadásaink nem voltak ma hatékonyak.

Kiemelt partnereink