Közösségépítő siker

Nehéz mérkőzésen van túl a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese, amely az utolsó negyedórában igazi csapatként küzdve nyert három góllal a Dunakanyar KA ellen.

Serdülőink után ifistáink is a váci székhelyű Dunakanyar Kézilabda Akadémia korosztályos együttesével küzdöttek meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Intő jel volt a serdülőmérkőzés, amelyen végül egy góllal nyertek akadémistáink a váciak ellen, így nem lehetett félvállról venni az ifjúsági meccset sem.

Makó Zoé értékesített hetesei indították a találkozót, majd Sápi Gréti is betalált, így öt perc után 3-1-re vezettek a mieink. Hiába védett nagyokat Torda Vanessa, akadémistáink is több ziccert hibáztak, így felzárkóztak a vendégek. Felvette a kesztyűt a kellemetlen stílusban, sok esetben passzívjelzésig támadó DKA, így nem volt könnyű dolga a mieinknek, akik sokszor kissé türelmetlennek tűntek védekezésben. Szélesen próbáltak játszani a mieink, azonban szélességében nagyon jól mozgott a váci védelem, így betörésekből nem volt könnyű gólokat elérni. Az egyik fegyver az átlövés lett volna, Csernyánszki Lili és Panyi Anna bemutatott két-két szép példányt bemutatott ebből, ám akadt több elhibázott kilenc méteres lövés is. Győrvári Viktor átállt kétbeállós játékra, amely sikeres volt, hiszen vagy Sápi Grétit, vagy Török Lillyt sikerült megtalálni a falban többnyire. Talán ennek is köszönhetően három gólra nőtt a különbség, ám tovább nem tudtuk bővíteni azt, holott lett volna rá lehetőség. Az utolsó másodpercekben pedig Csernyánszki Lili forgácsolta szét a lécet, szerencsére a kapu azért a helyén maradt…

Nem kezdtük jól a második játékrészt, hiszen gyorsan sikerült két gól faragniuk a hátrányból a váciaknak. A nyolcadik percben aztán a vendégek 77-es számú játékosa megkapta harmadik kétperces kiállítását, ezáltal a piros lapot. Nem törte meg túlzottan az ellenfél lendületét a végleges kiállítás, három perccel később már vezettek a nagyon fellelkesült vendégek. Csernyánszki Lili megrázta magát, és szép betörésekkel jelezte, hogy ezen a napon csak a mieink szerezhetik meg a két bajnoki pontot. Haladt előre az idő, a két csapat közti különbség nem akart nagyon mozdulni, egy ide, egy oda vagy egyenlő volt az állás. A kellemetlen stílusú vendégek türelmesen játszottak, nem siettetve a befejezéseket, a mieinknek pedig nem ízlett ez a recept. A baj pedig csőstül jön: hat perccel a vége előtt egy lövés után Csernyánszki Lili lent maradt a földön, a lábát fájlalva… Szerencsére azóta kiderült, hogy „csak” görcsöt kapott, nincs komolyabb sérülés. A meglepetés ereje pedig hatott! A Csernyánszki helyére érkező, szintén serdülő korú Silye Nanda pedig jött, látott és – túlzás nélkül állítható – győzött! Egy gólos vezetésnél előbb egy nagyon kiszorított szögből, a jobbszélről lőtte ki a hosszú alsót, majd szépen megverte védőjét és ismét betalált, hogy aztán másfél perccel a vége előtt labdát lopjon az ellenféltől! Az ifjú átlövő mellett a hajrá hőse Tusz Viki volt, aki „tuszvikis” lazasággal védett kétszer is, fontos szituációban, mindössze egy gólt kapva az utolsó tíz percben! Végül három góllal nyertek a mieink a kellemetlen ellenfél, DKA ellen.

Ifjúsági együttesünk sem kézilabdázott zseniális módon, ám az utolsó tíz percben megmutatták, hogy milyen jó közösséget alkotnak, egyik kulcsemberük sérülése után tudtak váltani és behúzni a mérkőzést.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Dunakanyar KA 25–22 (14–11)
DVSC: Torda V. – Budai F., Barati L., Panyi A. 4, Sápi G. 3, Csernyánszki L. 6, Makó Z. 7 (4). csere: Tusz V. (kapus), Sápi B. 1, Szabó D. N., Török L. 2, Silye N. 2.
Győrvári Viktor: Összességében nem kézilabdázunk jó színvonalon, nem volt egyszerű alkalmazkodni az ellenfél kellemetlen stílusához. Mindemellett a pályán kívül és a pályán lévők is olyan élményt tapasztalhattak meg, amelyért érdemes sportolni! Az utolsó negyedórában olyan közösségként tudtunk szerepelni, amely élményszámba ment. Kiemelném Silye Nanda kiváló teljesítményét, aki Csernyánszki Lili helyére érkezett, és átbillentette a mérleg nyelvét a mi javunkra. Közösségépítő győzelem volt!

Kiemelt partnereink