Könnyed siker, kiváló védelem

Egészen kiváló védekezésének és kapusteljesítményének köszönhetően tizenkét gólos győzelmet aratott ifjúsági együttesünk a Dunakanyar KA ellen.

Nem kérdés, hogy a legkeményebb mérkőzés várt a mieinkre, hiszen az elmúlt szezonban nagyon szoros mérkőzést vívtak ifistáink a Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen. Nem mondhatni, hogy gólzáporral indult a találkozó, ellenben Panyi Anna nagyon bekezdett, szép átlövésekkel nyitott, és hét és fél perc alatt szórt hármat! Az első tíz perc után azonban elkezdtünk bizonytalankodni, még szerencse, hogy a Torda Vanessa tartotta a lelket a mieinkben. A félidő közepénél döntetlen volt az állás (7-7), ekkor több változtatást eszközölt Kudor Kitti. A csereként beálló Kelemen Dorina nagyon bátor és eredményes betörésekkel és jó passzokkal nyitott, és Lakatos Petra is a padról beszállva lőtt szép gólokat. Nem nagyon tudtunk meglépni ellenfelünktől, amely ebben a játékrészben még tartotta a lépést akadémistáinkkal, ám a szünetben három góllal vezettek a mieink, igaz ebben nagy szerepe volt a kapuban ziccereket és átlövéseket is jó hatékonysággal védő Torda Vanessának.

Jól indult a második játékrész, gyorsan megdupláztuk a különbséget, érezhetően kicsit az öltözőben maradtak a váciak. A serdülőmérkőzésen is jól teljesítő Ináncsi Fruzsina az ifik között is eredményesen kézilabdázott, Kelemen Dorina pedig a támadás mellett a védekezésben is jeleskedett. Pont az ő góljával lett kilenc közte, ehhez mindössze nyolc percnek kellett eltelnie a második félidőből. Egy kicsit mintha túlságosan megnyugodtunk volna, tizenkét perces (!) gólcsend következett a részünkről! Silye Nanda vette a kezébe az irányítást, ami az egész csapatnak egyszer sem sikerült tizenkét perc alatt, az két perc alatt kétszer is neki. Ekkor már láthatóan utolsó energiáit használta fel a váci csapat, amely sok pontatlansággal játszott és nem bírt hálóőrünkkel, Torda Vanessával. Az utolsó periódusban már mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra, ezzel leginkább a két gólt szerző és ügyes asszisztokat kiosztó Balogh Rebeka élt leginkább, de Bákonyi Lara is szerzett egy ügyes gólt, finom mozdulattal. A mérkőzés egyik fontos statisztikája, hogy Torda Vanessa 51 %-os hatékonysággal védett!

Magabiztos győzelmet arattak ifistáink az eddig két győzelmet arató, egyébként nem rossz erőket felvonultató Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Dunakanyar Kézilabda Akadémia 29–17 (15–12)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 2, Silye N. 3, Csernyánszki L. 3, Tóth G., Panyi A. 3, Makó Z. 2. Csere: Lakatos P. 6, Kelemen D. 3, Poczetnyik D., Fodor V. 1, Ináncsi F. 3, Kiss L., Bákonyi L. 1, Balogh R. 2. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: A stabil védekezésünknek illetve kimagasló kapusteljesítményünknek köszönhetően a végén egy magabiztos győzelmet arattunk a jó erőkből ellenféllel szemben. A támadójátékunk jól felépített volt, a befejezésekbe többször hiba csúszott. Biztató volt, hogy védekezésben visszaadják azokat a begyakorolt elemeket, amit hétről-hétre gyakorlunk. Ilyen védelemmel és kapusteljesítménnyel mérkőzéseket lehet eldönteni.

Kiemelt partnereink