Könnyed siker

Akadozó első félidő után végül könnyedén szerezte meg a győzelmet az ifjúsági első osztályú együttes a Békéscsaba ellen.

Két rivális csapott össze a Hódosban, hiszen mindkét együttes a Final Four-ba igyekszik. A vendég Békéscsaba együttesében többen hiányoztak, nem léptek pályára Debrecenben, igaz Haja Dóra játékára pedig Győrvári Viktor nem számíthatott ezúttal. Gólzáporral indítottak a felek, két és fél perc alatt már 3-3 állt az eredményjelzőn. Az első nyolc-kilenc percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Panyi Anna góljaival tudtunk először kisebb előnyt kiépíteni. A védekezés hagyott kívánnivalót maga után, igaz a támadásokre sok panasz nem lehetett, tizenegy perc után már kilencet lőttek akadémistáink. Panyi Anna lendületes, jó játéka mellett a két szélső Makó Zoé és Budai Fruzsi magabiztosan értékesítették ziccereiket. Húsz perc után Győrvári Viktor időt is kért, ám a védekezés továbbra sem tudott összeállni. A félidő hajrájában Csernyánszki Lili tudott legfőképp eredményes lenni, ám a mieink nem tudták leszakítani a főleg átlövésekből eredményes Békéscsabát.

Jól indult a második félidő, a csereként beálló Török Lillyt könnyen meg tudták találni a társak, ő pedig vagy hétméterest harcolt ki, vagy értékesítette ziccerét. Kezdtek meglépni akadémistáink, érezhetően kezdett fogyni a szufla a talán megszokottnál foghíjasabb összeállításban szereplő csabaiaknál. Ebben a szakaszban lendületesen és eredményesen kézilabdáztak a lányok, az egész mérkőzésen jól játszó Panyi Anna vezetésével, aki védekezésben is jól teljesített, négyszer sáncolta le az ellenfél lövőjét. A mérkőzés hajrájában még láthattunk egy-két szép Sápi koprodukciót, Bogi passzát Gréti váltotta gólra. Nem tudott megújulni a Békéscsaba, így a tíz gólnál nagyobb előny állandósulni látszott. Könnyed győzelemmel abszolválták ifistáink ezt a rangadót, amellyel nagyon fontos két pontot szereztek. Azt is meg kell jegyezni, hogy ennél azért jobb teljesítményre is képes ez a csapat, ám ezúttal a több hiányzót nélkülözni kényszerülő vendégek nem tudták megnehezíteni a mieink dolgát.

Fontos győzelmet arattunk, hiszen a rivális Békéscsabát sikerült két vállra fektetni, így továbbra is akadémistáink állnak a második helyen.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE  36–24 (18–14)
DVSC: Torda V. – Budai F. 4, Sápi B. 4, Sápi G. 3, Csernyánszki L. 9 (5), Panyi A. 8, Makó Z. 3. csere: Tusz V. (kapus), Barati L., Silye N., Koczka L. 2 (1), Török L. 3.
Győrvári Viktor: Nem sikerült olyan ritmusban kézilabdázni, mint szerettük volna, pontatlanok voltunk, megtörtük a saját lendületünket. Nem volt kimagasló a védekezésünk, de ma a tamádójáték fölé nőtt ez a játékelem. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, néha az volt az érzésem, hogy kiütőzünk a kapussal…

Kiemelt partnereink