Könnyed győzelem nyitányként

Magabiztos győzelemmel kezdte a Hajdúböszörmény ellen a Serdülő III. osztály küzdelmeit Fábián Dávid csapata.

Az első utánpótlásmérkőzést rendezték a megújult Hódosban, a serdülő III. osztályban két, Hajdú-Bihar megyei együttes csapott össze, a mieink a Hajdúböszörményt fogadták. Nem voltak jó vendéglátók akadémistáink, hiszen az első kilenc percben nem is engedtek gólt a vendégeknek, ellenben hat találatot elértek ebben az időszakban. Már az első percekben nyilvánvalóvá vált a két csapat közötti különbség tudásban és a játék sebességében, így már az első játékrész végére tekintélyes, tízgólos különbség alakult ki.

A második félidőben sem változtak az erőviszonyok, a mieink egy-egy jó védekezés után rendezetlen védelemmel szemben tudtak könnyű gólokat elérni. Mindenki pályára került, forgatta csapatát Fábián Dávid, és aki lehetőséget kapott, igyekezett is élni azzal. A mérkőzés végére az volt a cél, hogy meglesz-e a húszgólos siker, azonban végül „csak” 33-14-re győztek a mieink. Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a hétméteresek értékesítésében javulnia kell az együttesnek (hat büntetőből mindössze egy ment be). Sikeres bemutatkozás volt ez az edző és a csapat számára egyaránt.

Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés 1. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Hajdúböszörmény TE 33–14 (16–6)
DVSC: Kiss A. – Pardi D. 5, Antal K. 5, Makay Cs. 4, Pócsi B. 4, Kiss Zs. 4, Babrik E. csere: Tóth E. 2, Somosi V. 4, Fehér V. 2 (1), Siető D., Smider D., Szarka Z. 1, Vida Vanessza 2.

Fábián Dávid: Nagyon jók a körülmények, ez plusz motiváció lehet a lányok számára. Nagyon örültem, hogy amiket gyakoroltunk, azok közül sok mindent viszontláttam a pályán, minden játékelemben. Sok technikai hibát vétettünk, és még nem mindig találják meg a jobb helyzetben lévő társat, ezekben illetve a csapatkohézió kialakításában kell még fejlődni.

Kiemelt partnereink